Dodik na sjednici: Šarović je učestvovao u pisanju Zaključaka NSRS-a, ja dobio sankcije, a on ispao dobar momak

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ponovo se obratio Narodnoj skupštini RS-a na nastavku današnje sjednice gdje je ovaj put govorio o ponašanju opozicije i njihovom učešću u kreiranju Zaključaka NSRS-a.

Na početku obraćanja, Dodik se obratio predsjedniku DNS-a Nenadu Nešiću kojem je poručio da je kukavički napustio sjednicu kada su se Zaključci NSRS-a o prijenosu nadležnosti usvajali.

“Ne znam šta je razjarilo Nešića da se meni obraća. Ja poštujem i pokušavam da doprinesem kreiranju stavova koji su ovdje ranije usvajani i koji će biti usvajani. Vaš performans gdje govorite da sam obećao nešto, najlakše bi bilo da od mene samo zavisi. Kukavički ste nestali, a sada nas pozivate da poštujemo Zaključke NSRS-a”, rekao je Dodik.

Nakon toga, Dodik se osvrnuo i na pripadnike boračke populacije koji su se okupili ispred Narodne skupštine.

“Borci imaju dobar status u RS-u. To što se neko raspaljuje na to da trebamo potrošiti čitav budžet na borce, to je neka druga priča. Plaćeni su dnevnicama i zato su tu. Kao da ne znamo to”, mišljenja je Dodik.

Također, predsjednik SNSD-a je tokom obraćanja imao poruku i za predsjednika SDS-a Mirka Šarovića kojem je poručio da je učestvovao u kreiranju Zaključaka NSRS-a.

“Svelo se sve na tračarenje. Ne bi znali šta biste radili da nema mene. Razmatramo one zaključke koje smo donijeli zajedno s opozicijom. Sjedili smo i formulisali zaključke i Šarović ih je dijelom pisao i ja se složio s tim. Nakon svega, ja dobio sankcije, a ti si kao dobar momak. Nikakav problem”, poručio je Dodik.

Na kraju obraćanja, on je ponovio kako niko nije odustao od Zaključaka te da će se oni ostvariti.

“Stalno nam traže iz Sarajeva da ukinemo Zaključke. Niko nije odustajao od njih. Ukinuli smo saglasnost sa ranije donešenih odluka. Ukinuli smo izvještaj Vlade RS-a o Srebrenici od prije dvije godine.

Za to je trebalo imati političke hrabrosti. U ovom trenutku Oružane snage BiH, VSTV, Uprava za indirektno oporezivanje nemaju pravnu saglasnost da postoje, sve je to u vakuumu. Nije politika sve odjednom. Ovo je proces. 20 godina gubimo ovlaštenja i niko ne može očekivati da se to za dva mjeseca riješi”, zaključio je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.