Dodik o porukama Željka Komšića poručio pred novinarima: “Imam fizičke predispozicije da se obračunamo…”

Posljednje Vijesti

Nakon uvodnog obraćanja Milorad Dodik obrušio se na ministricu spoljnih poslova BiH poručivši da mlatara po svijetu, svom kolegi iz Predsjedništva BiH Željku Komšiću poručio je da nije bez fizičkih predispozicija da se obračuna sa njim.

Ni novinari nisu ostali pošteđeni, pa je na pitanje novinara Avde Avdića šta mu je Varhely rekao kratko poručio: “Avdo Avdić pravi s..nje u BiH”.

O Biseri Turković, ministrici vansjkih poslova rekao je:

“Sad čemo čekati ovu koja mlatara po svijetu govori loše o Srbima, pa će pod uticajem Bakira Izetbegovića govoriti protiv Orbana“, rekao je Dodik, dodajući da je Orban veliki lider.

Osvrnuo se i na poruku Željka Komšića da će ga spriječiti, ukoliko to ne učini međunarodna zajednica.

“Sad sam ga na sjednici procjenjivao, mislim da nisam bez fizičkih predispozicija da mogu adekvatno da odgovorim oko toga, ako dođe do toga što Komšić prijeti.

Čuj on, šta stoji iza njega, samo Bakir Izetbegović, i šaćica Bošnjaka koji glasaju za njega da bi prevarili Hrvate“, poručio je Dodik sa press konferencije u Istočnom Sarajevu.

U toku press konferencije Dodik je komentarisao i postavljenu spomen ploču na Kazanima.

“Možemo da vidimo karikature, isticanje da su pobijeni građani. To Vam je isto kada u Garavicama kod Bihaća pobijete 14.000 Srba u roku od 4,5 dana, i napišete da su žrtve fašizma, a pobili ih lokalni muslimani i Hrvati, a mi smo agresori na njhovoj zgradi- Vijećnici“, rekao je Dodik.

U toku konferencije za medije Dodik je u više navrata koristio termin muslimani, a ne Bošnjaci, na šta je reagovala reporterka N1 Tina Jelin Dizdar, navodeći da se u Dejtonskom sporazumu ne koristi nazv muslimani, već Bošnjaci, te da to vrijeđa dio građana BiH.

“Do ‘93 godine su postojali Muslimani, a nas nikad nisu prestali da vrijeđaju sa pričom o bosanskim Srbima, sa RS, teško im je da izgovore RS. Ja smatram da su velika većina Bošnjaka muslimani, kao što je većina Srba pravoslavna.

Ja nikoga ne želim da vrijeđam, ništa posprdno ne mislim. Koliko puta sam rekao da nisam bosanski Srbin, već Srbin. Nas nazivati posprdnim imenima, a očekivati da ne odgovorimo. A nismo odgovorlili, znamo raznih imena“, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Tine Jelin Dizdar.

Dodik je komentarisao i rad OSA-e, kazavši da radi u interesu “muslimana”, te da prati rad političara u RS, ali i privrednika. OSA pokušava da kriminalizuje pojedince i sve najvažnije firme, tvrdi Dodik.

Leave your vote