Dodik u prijetećem tonu: RS će donositi teške političke odluke, samostalnost je realna alternativa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će ovaj entitet u budućnosti donositi teške političke odluke “jer je sigurno da neće dozvoliti da bude skrajnut”. Dodik je ocijenio da se danas svijet u globalu nalazi u rasulu, ali da je RS u stanju reda i da je konstantnim pritiscima i napadima na tjeraju u samostalnost.

Ovo predstavlja nove secesionističke prijetnje lidera SNSD-a.

“Samostalnost je realna alternativa za naš budući život.

Republika Srpska je slobodna i široka za sve, osim za njene neprijatelje”, rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici.

On je naveo da SAD pokazuju neprijateljstvo prema Republici Srpskoj i da sve žele da svedu na njega kao problem, ali i na njegovu porodicu kojoj uvode sankcije bez da imaju ijedan dokaz o bilo kakvim kriminalnim radnjama – prenosi Klix.ba.

Dodik je pozvao da se kaže koji su to opozicioni političari iz RS-a koje je navodno podmićivao njegov sin Igor.

“Oni koliko imaju koristi od toga što su djeca Milorada Dodika, toliko imaju i problema.

U političkom smislu, kada su meni Amerikanci prvi put uveli sankcije od tada bolje živim i nemam problem da komuniciram bilo s kim, ali neću da komuniciram sa Amerikancima.

Da su Amerikanci imali imalo dokaza za Milorada Dodika o kriminalu za koji su govorili godinama, zar mislite da bih stajao ovdje pred vama?”, upitao je Dodik.

On je poručio da su sve to neistine na koje će od sada morati da odgovaraju, ali i da je uvjeren da narod u Republici Srpskoj u sve te laži neće povjerovati.

Prema njegovim riječima, takve stvari i sudski procesi protiv njega imaju za cilj “da se iz Republike Srpske uklone ljudi od autoriteta da bi Amerikanci mogli da ispune obećanje dato Aliji Izetbegoviću da će RS biti ukinuta, a stvorena unitarna BiH.”

“Ne možete očekivati da aplaudiramo američkom konceptu urušavanja Republike Srpske”, poručio je Dodik i istakao da će biti predsjednik RS-a sve dok tako želi narod, a ne ambasador SAD u BiH Michael Murphy ili političko Sarajevo.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.