Dodik uperio prst u novinarku i galamio, ona tvrdi: “Ovo shvatam kao ličnu prijetnju”

Izdajnici i plaćenici kojima će možda i zabraniti ulaz, tako je ponovo predsjednik RS Milorad Dodik okarakterisao novinare BN televizije. Uobičajno pitanje i potpitanje novinarke Tijane Milinković naljutilo je naoko “smirenog” Dodika.

“Vi ste izdajnička televizija koja podriva Republiku Srpsku i dobija redovne mjesečne apanaže od Američke ambasade od kojih vam direktor ugodno i lijepo živi”, počeo je Dodik.

Sa povišenim tonom i uperenim prstom u novinarku, nastavio je i nakon potpitanja Milinkovićke gdje su dokazi za takve tvrdnje.

“Doći će i vama kraj. I vašoj podaničkoj i izdajničkoj politici izvještavanja usmjerenoj samo na satanizaciju Milorada Dodika.

Samo petljate i lažete.

Slobodni ste da radite i iznosite svoje stavove, ali onda dozvolite da vam Milorad Dodik kaže da ste vi jedna sramotna izdajnička struktura, koja apsolutno radi protiv interesa ovog naroda i da ništa ne čini u korist ovog naroda“, govorio je Dodik i još nekoliko puta ponovio da ga ne prekidaju i da može da izbaci novinarku i zabrani praćenje.

Na pokušaj novinarke da ponovo postavi pitanje i upozori na način komunikacije, Dodik je povećao decibele:

“Nemojte me prekidati. Pitali ste me fino, ja vam kažem vi ste stvarno bezobrazni. Eto, to je vaša televizija. Bezobrazna.

I bezobrazno mi upadate u riječ. Kako vas nije sramota?

Šta vi mislite, da bih ja ovdje trebao da vas trpim?

Ja vas jedva gledam. Nemojte mi upadati u riječ, je li vam jasno?! Kada ja govorim nemojte mi upadati u riječ, ja sam slušao šta ste vi rekli”.

Milinković za N1 kaže da će da nastavi raditi svoj posao kao i do sada, ali da nije ugodno stalno biti meta, kako su to novinari BN:

“Ovo nije prvi put da napada naše novinare, ali je možda prvi put da direktno uperi prst u mene dok mu se obraćam i postavljam novinarska pitanja, što shvatam kao ličnu prijetnju.

Na kraju, bude mi ga i žao, jer nije bila dovoljna kriminalizacije javne riječi, s obzirom da nas nije uplašio, pa su počele otvorene i direktne prijetnje na novinare.

Ja ću da nastavim da radim kao i do sada, profesionalno i u skladu sa novinarskim normama, te da svojim radom ukazujem na sve neregularnosti u našem društvu, kojih ima na pretek. I od svog posla da živim časno”, zaključila je novinarka Tijana MIlinković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.