Doktor Omer Bedak iz Tešnja o smrti Melise Bajgurić: “Velika tragedija je da je preminula sa 26 godina i u petom mjesecu trudnoće”

Tešanjka Melisa Bajgurić preminula je u 26. godini od posljedica moždanog udara.

Direktor “Opće Bolnice Tešanj” Omer Bedak je za portal “Avaza” istakao da je Melisa po prijemu u bolnicu upućena na interni odjel jer se sumnjalo na pankreatitis, odnosno upalu gušterače.

– To je uputna dijagnoza iz Hitne. Nismo uspjeli utvrditi kako je došla do Hitne, kog koga je bila, na koji način je bila. Ali u bolnicu je upućena kao upala gušterače.

Doktorica na internom odjelu je primila, isključila da se radi o pankreatitisu, upali gušterače. U tom momentu nastupa komplikacija u smislu poremećaja nivoa svijesti. Šalje se hitno za Zenicu.

U Zenici se uradio CT mozga, ja nemam zvanične podatke to je zenički dio, koji pokazuje da je to cerebralna hemoragija odnosno moždano krvarenje.

Kao moždano krvarenje ona je tamo tretirana u jedinici intenzivnog liječenja nakon čega je nažalost preminula – ispričao je Bedak.

Dodaje da su to informacije koje on trenutno posjeduje.

– Narod je senzitivan prema mladoj osobi, to je nažalost jedna velika tuga, jedna velika tragedija pogotovo što je ona bila u petom mjesecu trudnoće.

Nju je Hitna uputila na interni odjel kao upala pankreasa. To je uputna dijagnoza koju je zaprimila bolnica.

Saznanja o njenoj trudnoći smo dobili od nje same a ne od uputne dijagnoze. I doktorica koja ju je primila je uradila ono za šta i jeste zadužena, da isključi taj pankreatitis, odnosno upalu gušterače.

To je doktorica uradila. Nažalost, komplikacije su krenule. Zbog čega, kako, šta, to je sada teško iz ove perspektive.

Ali je svakako jedna velika tuga i tragedija da tako jedna mlada žena, još koja je pritom trudna izgubi život.

Mi joj nismo vodili trudnoću, ni naši doktori, mislim da je to sve u ambulantoj režiji, pošto je mala trudnoća bila peti mjesec – zaključio je Bedak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.