Đonlagić: “Sve što Cvitanović kaže, biće da laže, ali neće više Ilija, ni bilo ko drugi iz HDZ sjediti u Predsjedništvu BiH!

Zastupnik DF-a Dženan Đonlagić reagovao je na posljednje izjave Ilije Cvitanovića u intervjuu na O kanalu.

“Sve što Ilija kaže, biće da laže”, počinje u svom tekstu Džonlagić.

“U Predsjedništvu BiH ne sjede predstavnici naroda. Tako kaže važeći Ustav BiH i tako će biti i ubuduće sve dok se isti ne promijeni u državnom parlamentu.

Po istom tom Ustavu i istom Izbornom zakonu je i Ilijin sadašnji šef i politički gazda Čović sjedio u Predsjedništvu BiH.

Ali neće više Ilija, ni on ni bilo ko drugi iz HDZ, sa ili bez 1990. Zašto? Samo zato što vam je pokvaren odnos prema državi i što radite u interesu drugih država, a na štetu vlastite.

To vide građani i zato daju glas Komšiću, koji je sve suprotno od vas, a i dalje je Hrvat. Zato što ima čist i ispravan odnos prema državi i prema svim građanima bez obzira ko su i u kojoj općini žive!

Tako će biti sve dok građani koji imaju prebivalište u izbornoj jedinci Federacija BiH glasaju za dva člana Predsjedništva BiH koji se biraju na području cijele FBiH i svako ima pravo da glasa za koga želi.

Prema tome, to ko udara zadnji čavao u BiH, ili ne, zadnju riječ će reći građani na izborima”, napisao je Đonlagić.

Podsjetimo, Cvitanović se, između ostalog, obrušio i na Komšića.

“Kaže da mora. Mora rušiti BiH. Mora usložnjavati odnose Bošnjaka i Hrvata. Mora biti onaj koji će ovu državu držati zarobljenu.

Mora biti onaj koji udara zadnji čavao u BiH. Ako to sve mora, onda neka mu to sve služi na čast. On ne predstavlja Hrvate, niti je legitiman niti legalan.

Za četiri godine nije došao ni u jednu općinu gdje Hrvati žive u većini”, rekao je Ilija Cvitanović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.