Dosad neviđeno u hrvatskom Supertalentu: Ovoj djevojčici je pošlo za rukom ono što nije nikom

Filipinka Chriztel Renae Aceveda (12) prva je takmičarka hrvatskog Supertalenta ikad koja je uspjela dobiti zlatni taster od publike, a zahvaljujući izvedbi tradicionalne međimurske pjesme “Dej mi Bože”. Chriztel se s Filipina prije nekoliko godina zajedno s roditeljima preselila u Sveti Martin na Muri.

U talent showu se odlučila predstaviti upravo pjesmom iz tog kraja.

Na sceni se pojavila u narodnoj nošnji, a njena izvedba međimurske pjesme “Dej mi Bože” raznježila je žiri, ali i sve u publici što je dovelo do presedana – dobila je zlatni taster od publike što se do sad nije desilo.

“Nema šanse da se neko nije naježio slušajući – njezin glas je božanstven”, naveli su u opisu snimka na zvaničnoj Facebook stranici takmičenja.

Dvanaestogodišnja djevojčica dobila je ovacije za svoj nastup, a Martina joj je nakon što je otpjevala kazala:

“Ako mi je išta žao u ovom trenu, da ja nemam prilike, da sam potrošila svoj zlatni taster”.

“Ja nisam nikad čula nikoga da pjeva ovu pjesmu ovako, a još manje sam čula jednu predivnu, preslatku pretalentiranu Filipinku da pjeva ovako međimursku narodnu popevku.

Mi smo svi ovdje u velikom problemu, nemamo više nijedan zlatni gumb, došla si nam ono što se kaže…”, kazala je Martina prije nego ju je prekinula publika.

Uzvikivali su: “Publika, publika”, pokušavajući dati do znanja da žele Filipinki dati “zlatni taster publike” koji su upravo izmislili.

Na sceni su joj se pridružili roditelji, a pojavio se i voditeljski dvojac Igor Mešin i Frano Ridjan koji je djevojčicu posuo konfetama.

Pogledajte njen nevjrovatni nastup.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.