Dragan Bursać se oglasio zbog “hajke” na Senada Hadžifejzovića iz RS, odbrusio je: “Nemojte, molim vas, širiti laži i paranoične konstrukcije! Upotrijebite uši i oči!”

Poznati banjalučki novinar i publicista Dragan Bursać oglasio se nakon “hajke” na Senada Hadžifejzovića uputivši jasne poruke.

Nije Dragan jedini.

Naime, nakon što su prvo direktor Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine Draško Milinović, a potom i policijsko-pravosudne agencije najavile istragu o izjavama Senada Hadžifejzovića o Miloradu Dodiku, predsjedniku SNSD-a i članu Predsjedništva BiH, na društvenim mržeama stiže velika podrška Hadžifejzoviću sa istim ciljem, da nije rekao ‘ubiti’ već ‘umiriti’.

Nekadašnji direktor BHRT Mehmed Agović navodi da je Hadžifejzović na meti lažnih optužbi.

“Lažna optužba direktora RAK BiH Draška Milinovića da Senad Hadžifejzović u programu Face TV poziva na ubistvo.

Dodika produkt je žurbe da se utišaju mediji koji kritikuju njegovo antibosansko djelovanje. SNSD to pokušava već 15 godina, a sada je za to aktivirao i RAK koji neposredno kontroliše”, napisao je Agović.

Da Hadžifejzović nije rekao ‘ubit'i već ‘umiriti’ ukazuje i banjalučki novinar Željko Raljić.

“Hadžifejzović zaista nije pozvao na Dodikovo ubistvo. Nećete lažima pomoći nikom, nemojte se blamirati. Ko želi da čuje, jasno je rekao umiri! Ali, što je babi milo…”, napisao je Raljić.

Oglasio se i Dragan Bursać.

“Puna podrška kolegi Senadu Hadžifejzoviću! Nemojte, molim vas, širiti laži i paranoične konstrukcije! Upotrijebite uši i oči!

Čovjek NIJE KAZAO da nekog treba ubiti. A Drašku i Dodikovim posilnim iz RTRS-ove fabrike laži koji su u RAK-u, poruka, SRAM VAS BILO!”, napisao je Bursać na Facebooku.

BH Novinari: Milinović unaprijed presudio Hadžifejzoviću, to je dosad nezabilježeno u RAK-u

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari poziva Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) da detaljno analizira izjave generalnog direktora RAK-a Draška Milinovića povodom njegovih najava o „rigoroznim kaznama“ za Face televiziju i urednika tog medija, Senada Hadžifejzovića, te da utvrdi da li je Milinović kao direktor Agencije prekršio odredbe profesionalnog i etičkog obavljanja dužnosti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.