Dragan Čović čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine, evo šta je poručio

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine te se ponovno osvrnuo na ravnopravnost svih naroda u BiH.

U komentaru na zvaničnom Twitter profilu, Čović je rekao kako se se danas proslavlja multinacionalni karakter države.

“Obilježavamo Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Slavimo naše nacije i multinacionalni karakter naše domovine. Moramo postići punu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i drugih građana, te sačuvati suverenitet i teritorijalni integritet za bolju budućnost”, napisao je Čović.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine svake godine se obilježava prigodnim programom, a u glavnom gradu jutros je sve počelo podizanjem zastave Bosne i Hercegovine i intoniranjem himne na brdu Hum.

Nakon toga, brojni zvaničnici su položili cvijeće na spomen-obilježu Vječna vatra te na mezarju Kovači.

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine odao je počast ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva od 1992. do 1995. godine povodom Dana državnosti BiH.

Komšić je naglasio važnost Dana državnosti BiH te je prokomentarisao i uspostavu vlasti u našoj zemlji. Ponovio je da stranka čiji je predsjednik ne učestvuje u razgovorima o formiranju koalicija unutar osam stranaka sa HDZ-om te da kantonalni odbori imaju slobodu da na osnovu, kako je objasnio, principa formiraju vlade na tim nivoima.

Budućim “vlastodršcima” Komšić je poručio:

“Svi oni koji budu u prilici da vode ovu zemlju mislim da će morati biti jako jako mudri, morat će biti na koncu vrlo hrabri jer ono što vidimo i što ide ne samo u BiH nego u cijeloj regiji zahtjevat će ljude koji su sposobni i hrabri”, naglasio je Komšić.

Na kraju je istakao da “će se oni morati oduprijeti silnciima i politikama koje ovaj region vode ka nestabilnoj situaciji”.

Bećirović o značaju 25. novembra

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH podsjetio je da su antifašisti u ZAVNOBIH-u pronašli tačku spajanja koja je i danas potrebna.

“Svi se u BiH moramo okrenuti izgradnji mira, stabilnosti i ekonomskog razvoja”, naveo je Bećirović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.