Dragan Čović ima ideje nakon susreta sa ruskim ambasadorom Kalabuhovim: “Neodgodive i nužne izmjene Izbornog zakona BiH”

Događaji Posljednje Vijesti

Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastao se danas s ambasadorom Rusije u Bosni i Hercegovini Igorom Kalabuhovom.

Tom prilikom, zvaničnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, unapređenju suradnje, oporavku od posljedica COVID-19 te drugim važnim temama poput aktualne političke situacije u BiH.

Kako je navedeno u saopštenju HDZ-a BiH, jednakopravnost konstitutivnih naroda u BiH i njihovo legitimno predstavljanje te uklanjanje svih diskriminacija u BIH su također bili tema susreta.

Čović je istaknuo europski put BiH kao prioritet koji zahtijeva značajne iskorake u neizbornoj 2021. godini kojima će se osigurati potrebna unutarnja stabilnost i napredovanje političkog dijaloga.

“Neodgodive i nužne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključni su pomak u predstojećem razdoblju”, istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda PS BiH.

“Zvaničnici su kazali kako je jednakopravnost konstitutivnih naroda BiH neupitna kao temelj sadašnje i buduće BiH, istaknuvši potrebu za osiguravanjem njihovog legitimnog predstavljanja”, saopšteno je.

Na koncu, istaknuta je suradnja na unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske i gospodarske saradnje te sveopšteg razvoja BiH.

Pratite nas na ovom LINKU.

Leave your vote