Dragan Čović odlučan: “Da više niko ne mora nametati ništa u BiH, mi ćemo učiniti sve da damo ključni doprinos”

U Mostaru je u toku sjednica HNS-a, uoči koje su se obratili Borjana Krišto i Dragan Čović. Čović je govorio o prijedlozima za rješenje Izbornog zakona, te istakao koji će prijedlog podržati. Još je poručio da se nada da će se ići u pravcu donošenja odluka domaćim zajedničkim snagama. O već dostavljenom prijedlogu, Čović je kazao:

“To je samo prijedlog Trojke. Imam uvid u taj dokument, dobio sam ga kao takav.

Mislim da će na iduću sjednicu Predsjedništva ići zajednički prijedlog kakav smo predlagali i usvajali, koji nije do kraja usvojen.

Vjerujem da će na prvoj radnoj sjednici Vijeća ministara u narednih desetak dana ići prijedlog, ne taj, nego zakon koji je već u proceduri.

To je također jedno od rješenja koje ste kroz medije imali priliku čuti u proteklim mjesecima gdje imate i tehničke izmjene, CIK, Predsjedništvo i vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo to moći usvojiti na Vijeću ministara”, kazao je Čović.

Još je poručio da se nada da će se ići u pravcu donošenja odluka domaćim zajedničkim snagama.

“Dogovor je partnera na zadnjem sastanku u Sarajevu je da se u Parlamentu što skorije usvoje ta rješenja, kako bi ona bila nadomjestak onome što je uradio Visoki predstavnik.

Čini mi se da ćemo moći ići u tom pravcu, ako zadržimo pažnju na izbornom zakonodavstvu i potrebi onome što svi želimo a to je da domaćim snagama svi donosimo rješenja.

ČITAJTE I OVO: “Tišina tamo, ja predsjedavam”: Aleksandar Vučić se u New Yorku suočio s nečim na što nije navikao

Mi ćemo učiniti sve da damo ključni doprinos, da više niko ne mora nametati ništa u BiH, te da izbore pripremamo na način kako smo to već dogovorili, i odluke Suda u Strazburu, ali i odluke Ustavnog suda BiH gdje trebamo zaštititi institucije gdje se donose odluke”, dodao je Čović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.