Dragan Čović poslao poruke nakon sastanka delegacija HDZ-a i SNSD-a: “Mislim da ćemo završiti priču oko Vijeća ministara u četvrtak”

Dragan Čović je nakon današnjeg sastanka delegacija HDZ-a i SNSD-a rekao da će u četvrtak završiti dogovor oko formiranja Vijeća ministara i šta sve treba u tom smislu uraditi do kraja godine.

“Mislim da ćemo u četvrtak završiti tu priču i kad su u pitanju radna tijela predstavnika tri strane od toga kako da izgleda struktura Vijeća ministara i šta sve treba uraditi do kraja godine.

Mislim da će biti potpisan jedan dokument na tragu želja da do kraja godine usmjerimo svoju pažnju oko ključnih projekata koji su vitalni kako ovdje za Republiku Srpsku tako uopšte za čitav prostor”, rekao je Čović.

On misli da tu neće biti posebnih poteškoća.

“Nadam se da ćemo na nivou Federacije BiH do kraja sedmice završiti naša dogovaranja sa predstavnicima ovih osam stranaka. Vjerujem da će CIK morati odraditi svoj posao korektno.

Puno toga ukazuje da oni ne rade profesionalno svoj posao”, kazao je predsjednik HDZ-a – prenosi Klix.ba.

Dodao je da već iduće sedmice započne proces izbora predsjednika i dva potpredsjednika Doma naroda Federacije BiH.

“Tako da i taj dio vlasti prati ovo na nivou Vijeća ministara”, rekao je Čović.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše to da SDA sa partnerima ima 13 delegata u Klubu Bošnjaka u Domu naroda FBiH rekao je da o brojkama ne bi špekulisao.

“Mi idemo s ovim poslom i idemo ga završiti što prije. Nikakvog zastoja ne može biti zbog odnosa u Federaciji BiH”, rekao je Čović

Na pitanje da prokomentariše moguću “semafor” koaliciju (SDA-SDP-DF) na nivou Federacije BiH rekao je da mu stvarno ne pada na pamet da se bavi bilo kakvim politiziranjem unutar bošnjačke političke scene.

“Oni su izabrali partnere s kojima smo mi potpisali sporazum.

Mi idemo raditi dalje, svi ostalo imaju pravo da se ljute. To je u politici sasvim normalno i uvijek će se neko ljutiti. Tako da se ja ne bavim semaforima i prometnom signalizacijom”, rekao je Čović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.