Dragan Čović sa delegacijom boravio u općini Usora

Dan općine i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora danas je svečano obilježen prigodnim programom.

Obilježavanje Dana općine započeo je otkrivanjem ploče na Mostu Usorskih branitelja, a ploču je otkrio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je danas uz zvaničnike HDZ-a BiH i HNS-a svih nivoa vlasti prisustvovao svečanostima u Usori – saopšteno je iz HDZ-a.

Stari most sa jednom saobraćajnom trakom je bio veliki problem za stanovnike i privredne subjekte koji su na lijevoj strani obale rijeke Usore. Novi i savremeni most na rijeci Usori uspješno je završen protekle godine, spaja dva dijela istoimene općine, odnosno naseljeno mjesto Alibegovci sa naseljima Žabljak i Tešanjka na desnoj obali, te magistralnim putem Doboj – Teslić.

Delegacija u kojoj su uz Čovića bili i zvaničnici svih nivoa vlasti, položila je vijence i zapalila svijeće ispred centralnog spomen obilježja poginulim braniteljima Usore, a zatim je nastupila svečana sjednicia Općinskog vijeća kojom je predsjedao Anto Matić, predsjednik.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić podnoseći izvještaj od zadnje svečane sjednice, prezentirao je projekte koje je osigurala općinska uprava i one koji su realizirani uz pomoć većih nivao vlasti u zadnjih godinu dana.

“Napredak je vidljiv, nastavljamo s ulaganjima u mlade, obitelj, infrastrukturu kao i nove investicije uz podršku drugih razina vlasti, koji su uvijek spremni pomoći i pomažu zahtjevima općine Usora“, naglasio je načelnik Anđelić, uz zahvalu na podršci.

Anđelić je potom uručio zahvalnice dobitnicima općinskog priznanja za 2021. godinu.

Godišnja plaketa općine Usora za 2021. godinu dodijeljena je Zlatku Jeliću, ministru privrede u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, za aktivno zalaganje u realizaciji projekata iz oblasti ekonomije i drugih oblasti u kojima je općina Usora imala suradnju.

Javno priznanje počasni građanin općine Usora danas je dobioi Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, za posebne zasluge u promicanju potreba i interesa Općine Usora kao i podršku u realizaciji brojnih kapitalnih projekata važnih za razvoj ove općine – saopšteno je.

-Iznimno sam ponosan na uspjeh ove općine, kazao je predsjednik Čović te je čestitao Dan općine i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Podršku svim projektima na području općine Usora, iskazao je Čović obećavši pomoć i drugih nivao vlasti prilikom realizacije svih većih infrastrukturnih projekata.

„Mislim da ono što ste započeli nije ostalo nezavršeno“, istakao je Čović te dodao:

“Most braniteljima Usore koji smo danas formalno otvorili, kada smo pričali o tom kapitalnom projektu kazali smo da ćemo ga završiti. Uvjeren sam, ako vi imate jasnu viziju, zajedno možemo napraviti sve kako bi ljudi mogli ovdje ostajati i graditi svoje obitelji“, kazao je Čović.

Govoreći o političkom utjecaju i svim nivoima vlasti, naglasio je kako HDZ BiH u Hrvatski narodni sabor imaju posebnu vrijednost te je iskazao uvjerenje da će svojim političkim djelovanjem stvoriti uvijete da se Hrvati u čitavoj BiH osjećaju svoji na svom.

„Ovih dana vodimo pregovore koji će se razvijati i kroz naredne dane, kako bi kroz izborno zakonodavstvo osigurali da konstitutivan narod, jednakopravan narod, hrvatski narod u BiH ima legitimne predstavnike koji će štiti interese Hrvata u svakom dijelu BiH. Hrvati će isto tretirati Hrvata Posavine, ovog djela Bosne, Središnje Bosne kao i Hercegovine“, istakao je Čović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.