Dragan Čović se obratio Emmanuelu Macronu: “Čast mi je i zadovoljstvo, u ime Bosne i Hercegovine…”

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uputio je čestitku Emanuelu Makronu (Emmanuel Macron) koji je ponovo pobijedio na predsjedničkim izborima u Francuskoj.

– Čast mi je i zadovoljstvo, u ime Bosne i Hercegovine te u svoje osobno ime, uputiti Vam iskrene čestitke povodom ponovnog uspjeha ostvarenog na predsjedničkim izborima održanim u Francuskoj Republici.

Duboko vjerujem kako ćete ponovno i snažno povjerenje koje Vam je ukazao narod Francuske odgovorno iskoristiti i svojim budućim radom doprinijeti daljnjem jačanju stabilnosti i saradnje u svijetu.

Uvjeren sam i kako ćemo kroz nastavak naše dosadašnje saradnje još više produbiti i učvrstiti dugogodišnje i prijateljske veze i odnose Bosne i Hercegovine i Francuske, na dobrobit svih naših naroda te otvoriti nove puteve još bolje saradnje na svim nivoima koja će zasigurno doprinijeti euroatlantskoj budućnosti BiH, njenoj trajnoj stabilizaciji i unutarnjoj konsolidaciji.

Dozvolite mi ovim putem izraziti i nadu da će Bosna i Hercegovina i u budućnosti moći računati na podršku prijateljske Francuske Republike. Primite, Vaša Ekscelencijo, izraze mog osobitog poštovanja – poručio je Čović.

Oglasili se i Komšić i Džaferović

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine čestitao je Robertu Golobu lideru Pokreta sloboda ostvarenu pobjedu na parlamentarnim izborima u Sloveniji.

“Primite iskrene čestitke povodom uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima u Vašoj zemlji.

Uvjeren sam da će Vaš pokret zajedno sa ostalim demokratskim snagama u Sloveniji donijeti pozitivne promjene ne samo u Sloveniji nego i šire, kao i to da ćemo ojačati saradnju između naših prijateljskih zemalja na principima slobode, demokratskih i civilizacijskih vrijednosti”, naveo je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Emmanuelu Macronu.

“Poštovani predsjedniče Macron, upućujem Vam čestitke povodom ubjedljive pobjede na izborima u Republici Francuskoj. Vaša pobjeda je izuzetno značajan signal, koji su građani Francuske demokratski iskazali, u ovom delikatnom trenutku za Evropu kao i cijeli svijet.

Vjerujem da ćemo nastaviti unapređivati i jačati prijateljske odnose naših država, na korist naših građana, kao i da će Bosna i Hercegovina, uz snažnu podršku Francuske, napredovati na svom putu ka Evropskoj uniji i NATO savezu”, navodi se u čestitci Macronu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.