Dragan Čović se oglasio, ima direktnu poruku za Christiana Schmidta: “Očekujem da visoki predstavnik priču završi i do kraja implementira presudu Ustavnog suda BiH…”

Delegacija HDZ-a BiH predvođena predsjednikom strane Draganom Čovićem posjetila je u utorak općinu Novi Travnik gdje su ih čelnici ove lokalne samouprave i lokalne organizacije stranke upoznali sa stanjem u općini, planiranim i projektima u tijeku, kao i s problemima s kojima se bore.

“Drago mi je da smo s načelnikom mogli razgovarati kako danas stojimo u ovoj općini, sa svim infrastrukturnim temama koje su bile na dnevnom redu zadnje dvije godine te da vidimo što više razine vlasti mogu učiniti i kako neke od projekata možemo pratiti.

Drago mi je da sam čuo puno afirmativnih stvari i par projekata koji su u fazi realizacije dobit će punu pažnju nas u BiH, ali i institucija Republike Hrvatske.

Načelnik će sutra potpisati jedan sporazum oko projekata koje financira Vlada RH”, rekao je Čović.

Drugi razlog je, kaže, sagledavanje stanja u stranci prije početka predizborne kampanje.

“Za sedam-osam dana ulazimo u predizbornu kampanju, želio sam prije početka sagledati odnose kad je u pitanju HDZ BiH, čuti koji su to problemi. Barem još jednom do izbora ćemo na ovoj razini doći s nositeljima lista”, ustvrdio je Čović.

Nakon što je najavljeno da bi danas i sutra trebale biti nastavljene konsultacije između predstavnika stranaka i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta i njegovog pravnog tima o izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak je u Novom Travniku, kazao kako će Schmidt morati nametnuti odluku.

“Očekujem da visoki predstavnik, ako je već počeo nametati rješenja, priču završi i do kraja implementira presudu Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju konstitutivnih naroda kad je u pitanju Dom naroda.

On će tu odluku morati donijeti”, rekao je Čović.

Dodao je kako natpolovična većina u klubovima Doma naroda i Hrvata i Bošnjaka i Srba treba donositi odluke kad je u pitanju predsjednik Federacije BiH, kao i sve druge odluke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.