Dragan Čović se sastao sa vodstvom Udruga HVO-a: Hrvati neće svoja prava tražiti na ulici

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović sastao se danas s vodstvom braniteljskih Udruga HVO-a nakon, kako kažu, “ratnohuškačkih poruka, poziva na nasilje, koje se mogu čuti s organiziranih protesta u Sarajevu”.

Kako su rekli, u zajedništvu hrvatski narod će znati zastupati i braniti svoje vrijednosti.

“Braniti ih dijalogom i vizijom moderno uređene BiH, članicom euroatlantskog saveza, napredne zemlje, u kojoj ćemo zadržavati mlade i njihove porodice, a ne ih mjenjati robotima i robotikom.

Sada je konačno, posljednje vrijeme kad treba sjesti i dogovorit što je dobro za sve u BiH i krenuti u budućnost, bez rata i prošlosti”, dodali su.

Vodstvo braniteljskih Udruga HVO-a na održanom satanku podržalo je Čovića i “njegovo kontinuirano nastojanje pri pronalasku kompromisnog i mirnog rješenja za budućnost BiH”.

“Hrvati ne žele kroz ‘ulicu’ ostvarivati svoja prava. Ne podržavamo proteste.

Želimo demokratskim putem i dijalogom tražiti rješenja za probleme hrvatskog naroda u našoj BiH, domovini tri ustavno jednakopravna i konstitutivna naroda”, naglašavaju.

Istakli su da je HVO odlučujuće doprinio očuvanju i odbrani Bosne i Hercegovine.

“Politička stabilnost temelj je za vladavinu prava, ekonomski rast, demografsku obnovu i opći napredak BiH kao države i Hrvata kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH”, ističu.

Sagovornici su se složili kako je nužno čim prije postići najširi politički i društveni konsenzus te osigurati stabilnu političku klimu i institucionalni kapacitet za bržu provedbu svih nužnih reformi na putu prema EU i NATO-u.

“Osigurati puni suverenitet BiH kao nezavisne, cjelovite, stabilne države čije su institucije sposobne preuzeti odgovornost za državu i njezin suverenitet”, zaključeno je nakon sastanka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.