in ,

Dragan Čović sumnjivom porukom građanima BiH čestitao Dan nezavisnosti

Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali kako im je ova poruka Čovića sumnjiva

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i tim povodom poslao poruku svim građanima.

“Dan nezavisnosti BiH podsjeća nas na začetak slobodne BiH kao domovine tri jednakopravna konstitutivna naroda satkane po mjeri svih njenih građana. Nastavljamo braniti vrijednosti utkane u naše temelje, posvećeni miru, napretku i euroatlantskom putu. Sretan Dan nezavisnosti”, napisao je Čović na svom Twitter profilu.

Poruku za Dan nezavisnosti BiH poslali su i drugi politički lideri pa je tako Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, kazao da je uvjeren da će proći otpor prema ovom prazniku.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović na ovaj dan su poručili da je borba za državu počela 1. marta, ali da još traje.

ČITAJTE I OVO: Željko Komšić zagrmio: “Ako treba da se bijemo, bićemo se i tući ćemo se! Ko ima pravo da mi zabrani da se krećem po svojoj zemlji?”

Pogledajte najavu za film “Bosanski vitez” režisera Tarika Hodžića

Djeca u Doboju prkosno obilježila Dan nezavisnosti BiH, roditelji poručuju: “Direktorica Mevlida ovog puta neće moći kazniti našu djecu!”