Dragan Lukač odgovarao na škakljiva pitanja o Miloradu Dodiku otkrio da li mu je okrenuo leđa: “Sve radim apsolutno otvoreno i svoje mišljenje reći ću javno…”

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, dao je izjavu novinarima nakon završene policijske vježbe na Jahorini.

Između ostalog, Lukač je komentarisao aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, a u jednom dijelu svojih izjava dotakao se i odnosa sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Kada je riječ o odnosu sa Dodikom, Lukač tvrdi da mu nije okrenuo leđa, te da nema problem iznijeti svoje mišljenje javno. Sa druge strane, izbjegao je dati odgovor da li se slaže sa posljednjim koracima i najavama lidera SNSD-a.

– Ja sam član Vlade RS i radim sve ono što Vlada donosi na svojim sjednicama. To što opozicija priča svoje priče, oni imaju pravo na svoje mišljenje i konstatacije kao i svi drugi koji učestvuju u političkom životu. Ja nikad nikome ne okrećem leđa. Ono što radim, radim apsolutno otvoreno i svoje mišljenje uvijek otvoreno iznosim. Moje mišljenje nikad neće biti nekome iza leđa, rekao je Lukač.

Na pitanje da li podržava zabranu rada SIPA-e na području manjeg bh. entiteta, Lukač je odgovorio kako su to “subjektivna pitanja”.

– Ovdje se ne radi o tome da li ja nešto podržavam ili ne. Čuli ste stav RS-a, ćut ćete i stav Narodne skupštine RS-a. Moja obaveza kao ministra unutrašnjih poslova je da poštujem odluke koje donese NSRS, zaključio je on.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.