Dragan Mektić o Dodikovom srednjem prstu jako otvoreno: “Nije on to pokazao novinarima već čitavom narodu”

Dragan Mektić, član Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na Twitter profilu je prokomentarisao Dodikov prostački potez prema novinarima.

Mektić je poručio kako Dodik nije srednji prst pokazao novinarima već čitavom narodu.

Podsjećamo, Dodik obratio se danas javnosti nakon što je dao izjavu u Tužilaštvu BiH u predmetu koji se tiče sporne kupovine vile u Beogradu.

On je ponovio svoj odnos prema Tužilaštvu i Sudu BiH, da oni ne postoje u Ustavu i da kao takvi nisu ni zakoniti ni ustavni.

“Isto tako sam rekao sam da svaki put kada oni nešto pokušaju, da ću se odazvati da ne bude špekulacija”, rekao je Dodik.

Rekao je da u potpunosti negira sve ono što mu je tamo predočeno.

“Predočeno mi je nešto što se desilo prije 17 godina sa pogrešnom premisom. Istina je da sam 2007. zaključio ugovor s Pavlović bankom za 750.000 eura koji sam upotrijebio za kupovinu nepokrenosti u Beogradu”, istaknuo je.

Naredne godine je zaključen novi ugovor s izmijenjenim uslovima. Rata kredita se, dodao je, plaća i danas.

“Kredit sam otplaćivao ne samo od plate već i od izdavanja te nekretnine u Beogradu. Zakupnina je pokrivala ratu kredita. Kasnije je taj ugovor o zakupu raskinut. Kasnije sam prodao dva stana u Beogradu i taj novac djelimično iskoristio za vraćanje kredita”, rekao je lider SNSD-a.

On tvrdi da je ovo politički proces koji organizuje Tužilaštvo BiH koje je pod utjecajem stranih ambasada, a jedna od njih je britanska.

“Nemam ništa protiv da Tužilaštvo ovo završi, ali ono nije ustavno i jednog dana sve što je ono uradilo morat će pasti zbog njegove neustavnosti”, rekao je.

Kazao je da je britanski ambasador u BiH Matt Field ranije najavio ovaj potez Tužilaštva na svom blogu, što, kako tvrdi, govori da oni stoje iza svega.

Komentirao je i svoj potez kada je tokom današnjeg dolaska u Tužilaštvo BiH pokazao srednji prst novinarima. Rekao je da je to uradio jer je prepoznao ekipu BN televizije.

“Godinama neki iz medija vode hajku na mene i moju porodicu. Svaki dan iznose laži o meni. Ako takvi očekuju da im aplaudiram, žao mi je ali neću.

Kao javna ličnost imam obavezu da trpim kritike, ali ne da trpim laži. Moja reakcija je posljedica ljudi koje sam tamo prepoznao koji godinama šire laži o meni. Kad sam prepoznao novinare i kamere BN televizije to sam uradio”, rekao je Dodik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.