Dragan zakuhava: Čović pozvao Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića da u EU i NATO-u pojačaju pritisak o izbornom zakonu

Predsjednik HNS-a i HDZ-a Dragan Čović sastao se s predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom te države Zoranom Milanovićem.

Čović je još jednom pozvao i Plenkovića i Milanovića da u sklopu međunarodnih asocijacija kojima pripadaju, EU i NATO savezu, ali i svih drugih, dodatno otvore pitanja i upozore na, kako se naglašava grubo i organizirano preglasavanje hrvatskog naroda u BiH dok za to još ima vremena.

Tokom jučerašnjeg dana razgovarali su o daljnjim izazovnim aktivnostima koje predstoje kao i o naporima za ostvarivanje ravnopravnosti Hrvata u BiH.

Predsjednik Čović se zahvalio premijeru Plenkoviću i Vladi RH na nemjerljivu doprinosu koji je ova Vlada uložila i ulaže u borbi za legitimnu zastupljenost konstitutivnih naroda, kontinuiranom zalaganju za ravnopravnost Hrvata i nastavak europskog puta ali i funkcinalniju BiH.

Prava konstitutivnih naroda u BiH se ne mogu dalje narušavati. Potrebno je odmah otkloniti diskriminacije i nejednakosti te osigurati jednakopravnost sva tri naroda kroz žurnu izbornu reformu koja će omogućiti legitimnu zastupljenost konstitutivnih naroda u BiH, navodi se u saopćenju.

Čović se sastao i sa predsjednikom RH Zoranom Milanovićem. Naglašena je potreba hitnog postizanja dogovora oko izborne reforme, na čemu će inzistirati sve institucije Republike Hrvatske. Mora se omogućiti legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda, ali i funkcionalnost institucija u BiH, istaknuto je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.