Drama u BiH: Došli mu isključiti struju zbog dugovanja, a on zapucao

Muškarac inicijala B. K. iz Bosanskog Novog osumnjičen je da je pucao na dvojicu radnika “Elektrokrajine” i polomio im kutiju s alatom kada su oni došli da mu isključe struju na poslovnom objektu zbog duga saopćeno je iz “Elektrokrajine”.

Napad se desio kada su radnici Terenske jedinice Bosanski Novi, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdijevanje “Elektroprivrede RS”, došli da s mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju – navode iz “Elektrokrajine”.

Uperio oružje duge cijevi

Kako ističu iz “Elektrokrajine”, napadač je prema radnicima uperio oružje duge cijevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac.

Nakon toga je nogama šutirajući polomio kutiju s radnim alatom koji su koristili radnici.

“Kada je po drugi put repetirao oružje, radnici su otrčali u službeno vozilo i udaljili se.

Odmah su pozvali policiju, koja je došla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog – navode iz ove kompanije.

Uprava i kolektiv “Elektrokrajine” najoštrije su osudili brutalni napad i ugrožavanje života radnika, koji, kako navode, samo obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice.

Pozdravili su brzu reakciju policije koja je privela napadača.

Iz Policijske uprave Prijedor su naveli da su, nakon informacije da je B.K. iz Bosanskog Novog iz puške pucao u zrak, pretresli su objekat koji koristi, te su u pretresu oduzeti vojna puška s optičkim nišanom i okvirom sa šest metaka.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.