Dramatična noć je pred građanima, itekako su zabrinuti: Nabujala rijeka Bosna izlila se u Kaknju, poplavljene kuće

Crna hronika Vijesti

Nabujala rijeka Bosna večeras se izlila se u Kaknju. Poplavljeno je nekoliko naselja. Najkritičnija situacija je u naselju Doboj gdje se voda probila do kuća i imovine.

Poplave su već prouzrokovale velike štete. S obzirom na činjenicu da kiša i dalje pada ne predvidiva je noć pred građanima.

Da se rijeka Bosna izlila iz svog korita i poplavila broje kuće i poslovne objekte na društvenim mrežama potvrdio je i načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević.

– Štab Civilne zaštite je na terenu. Trgošped d.o.o Kakanj je angažovao mašine i kamione i nasuo na ovim mjestima potreban materijal i spriječili smo veće štete – naveo je između ostalog Bajtarević.

“Nažalost na nekoliko lokacija došlo je do izljevanja rijeke Bosne iz korita na području Općine Kakanj. Štab Civilne zaštite je na terenu. Trgošped d.o.o Kakanj je angažovao mašine i kamione i nasuo na ovim mjestima potreban materijal i spriječili smo veće štete.

Neke od ugroženih lokacija su u Doboju, Povezicama, Malješu, Donjem Kaknju-Hasa. Raduje činjenica da je vodostaj Bosne u Kaknju trenutno opao. Vjerujemo da se neće ponoviti 2014 godina.

Pozivam sugrađane na pribranost, bez panike i da zajedničkim snagama i iz ovog izađemo kao pobjednici. Za eventualne prijave ugroženosti pozovite broj telefona Civilne Zaštite”, dodao je Bajtarević.

Osim naselja Doboj, izlijevanje Bosne i plavljenje objekata zabilježeno je u Povezicama, Malješu, Donjem Kaknju…

Inače, jaka kiša koja pada posljednja 24 sata, napravila je velike probleme u većem dijelu zemlje.

U Zenici je porastao vodostaj Bosne i prijeti izlivanjem iz korita. Na pojedinim dijelovima voda je već došla do šetališta.

Podsjećamo, u većem dijelu Kantona Sarajevo, poplave su napravile velike probleme. Najviše su pogođeni Reljevo, Rajlovac, Doglodi, Otes. Trenutno traje evakuacija građana i sve raspoložive jedinice su na terenu.

Pogledajte snimak iz Kaknja.

Leave your vote

-2 points
Upvote Downvote