Draško Stanivuković perfidno progovorio o zakulisnim situacijama: “Nisam dao Miloradu Dodiku da govori, ali dragom gostu Aleksandru Vulinu jesam…”

Događaji Posljednje Vijesti

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, potvrdio je kako nije dopustio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku da se obrati na Kočićevom zboru.

Da li je istina kako niste dozvolili Miloradu Dodiku da se obrati tokom 56. Кočićevog zbora?

Draško Stanivuković: Istina je. Nema potrebe da ikada govori član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Kada je vlast vodio u Banja Luci pa mu je Radojičić morao dopustiti da priča i kad ne treba… Ja sam gradonačelnik sa autoritetom koji ne dopušta da bilo ko sputava grad Banja Luku. Ili ponižava grad Banja Luku.

Otkad postoji Kočićev zbor govori predsjednik RS i gradonačelnik. Dakle, govori Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke. Ja ne znam zašto bih zbog Dodika mijenjao protokol. Kada su pod pritiskom u mome protokolu rekli: Draško, hoće Dodik da govori. Ja sam im rekao šta me briga za njim. Ne može da govori ako to nije pravilo. A dragi gosti iz Srbije, kao što je bio Vulin, njima smo kao domaćini dozvolili.

Dodik kaže da bi Kočić danas njemu rekao – Hvala gospodine Dodik!, a za vas – Ko je ovaj mali?

Mislim da se Kočić prevrće zbog svega što Dodik radi, kako se ponaša i pjeva. Čovjek koji vrijeđa naš narod, to dovoljno govori o njemu.

Mnogi vas kritikuju da pričate kako želite biti drugačiji od trenutno vladajućih, a ponašate se isto, pa onda navode slavlje pod šatorom na Manjači, dizanje tri prsta itd. Da li je istina ono što je nedavno u ovoj emisiji rekao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, braneći neke vaše istupe, da se u Bih ne može pobijediti na izborima bez nacionlističke retorike?

Ja sam patriota i volim sve druge ljude. Banja Luka će po prvi put u historiji podržati rad Katoličke gimnazije i Merhamet. Pomoći ćemo i Karitasu i izgradnji Medrese. Ne može me niko stavljati u isti koš. Mi smo povećali budžet Grada. Ali ja sam patriota koji voli sve druge ljude. Da sam digao tri prsta – jesam. Jesam li ikoga uvrijedio, upitao je Draško Stanivuković u razgovoru za N1.

Leave your vote