Draško Stanivuković perfidno progovorio o zakulisnim situacijama: “Nisam dao Miloradu Dodiku da govori, ali dragom gostu Aleksandru Vulinu jesam…”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, potvrdio je kako nije dopustio članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku da se obrati na Kočićevom zboru.

Da li je istina kako niste dozvolili Miloradu Dodiku da se obrati tokom 56. Кočićevog zbora?

Draško Stanivuković: Istina je. Nema potrebe da ikada govori član Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Kada je vlast vodio u Banja Luci pa mu je Radojičić morao dopustiti da priča i kad ne treba… Ja sam gradonačelnik sa autoritetom koji ne dopušta da bilo ko sputava grad Banja Luku. Ili ponižava grad Banja Luku.

Otkad postoji Kočićev zbor govori predsjednik RS i gradonačelnik. Dakle, govori Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke. Ja ne znam zašto bih zbog Dodika mijenjao protokol. Kada su pod pritiskom u mome protokolu rekli: Draško, hoće Dodik da govori. Ja sam im rekao šta me briga za njim. Ne može da govori ako to nije pravilo. A dragi gosti iz Srbije, kao što je bio Vulin, njima smo kao domaćini dozvolili.

Dodik kaže da bi Kočić danas njemu rekao – Hvala gospodine Dodik!, a za vas – Ko je ovaj mali?

Mislim da se Kočić prevrće zbog svega što Dodik radi, kako se ponaša i pjeva. Čovjek koji vrijeđa naš narod, to dovoljno govori o njemu.

Mnogi vas kritikuju da pričate kako želite biti drugačiji od trenutno vladajućih, a ponašate se isto, pa onda navode slavlje pod šatorom na Manjači, dizanje tri prsta itd. Da li je istina ono što je nedavno u ovoj emisiji rekao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, braneći neke vaše istupe, da se u Bih ne može pobijediti na izborima bez nacionlističke retorike?

Ja sam patriota i volim sve druge ljude. Banja Luka će po prvi put u historiji podržati rad Katoličke gimnazije i Merhamet. Pomoći ćemo i Karitasu i izgradnji Medrese. Ne može me niko stavljati u isti koš. Mi smo povećali budžet Grada. Ali ja sam patriota koji voli sve druge ljude. Da sam digao tri prsta – jesam. Jesam li ikoga uvrijedio, upitao je Draško Stanivuković u razgovoru za N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.