Dunović “ispreskakao” Čavaru zbog Komšića: “Kolega, bar Vi znate kako je bit marioneta lutkara Dragana…”

Posljednje Vijesti

U protekle tri godine nijedan zvaničnik HDZ-a BiH, dajući izjavu ili intervju o bilo kojoj temi, nije propustio priliku da u negativnom kontekstu, pa čak i vrijeđajući, spomene člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Često, onako uzgred, “nagaze” i još ponekog zvaničnika DF-a.

Tako je predsjednik FBiH Marinko Čavara, u intervjuu za Nezavisne novine Komšića, ali i potpredsjednika FBiH MIlana Dunovića, nazvao lutkama na koncu. To je izazvalo žestoku Dunovićevu reakciju.

– Dok držite u blokadi Federalnu vlast već skoro 4 godine, dok onemogućavate imenovanje sudija Ustavnog suda Federacije BiH, dok promovišete fašisoidne ideje o nejednakoj vrijednosti glasa svih građana BiH, usuđujete se, Marinko, imenovati mene i predsjednika države “lutkama na koncu”.

Pa dajte kolega, bar vi dobro znate kako je to biti marioneta (inače, može se reći, eto, i lutka na koncu). Dragan je, razumije se, glavni lutkar u pozorištu apsurda zvanom HDZ.

I za kraj, sram vas bilo, poručio je Milan Dunović.

Inače, u navedneom razgovoru, Čavara je krivca za blokadu državnih institucija našao u bivšem visokom predstavniku Valentinu Inzku i njegovim izmjenama Krivičnog zakona, dok je za blokadu u formiranju federalnih institucija okrivio bošnjalke političare, jer nisu spremni da prihvate HDZ-ove prijedloge.

Leave your vote