Duraković: Govore da smo izdajnici! Senad: Čime će se veleizdajnik braniti nego druge izdajnicima zvati

Jasmin Duraković, novinar, režiser i autor bh. krimi filma “Praznik praznine” gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem: “Društvo zasnovano na lažima! SDA odlazi sa scene! Živimo u vremenu političkog diktata! Tri nacije, tri politike, trojica vladara. Vlast teško osvojiti, još teže očuvati!”

Jasmin Duraković predstavio bh. krimi film “Praznik praznine”: Od 5. oktobra u kinima širom BiH! EKSKLUZIVNO: Pogledajte trailer i inserte iz filma, prije premijere!

Jasmin Duraković: “Trenutnih dešavanja u SDA bilo je i za vrijeme Alije Izetbegovića! Eliminisali su ljude! Nije Mehmedović prvi! NiP u Sarajevu ima jače kadrove koji su bili u SDA nego što ima SDA u Sarajevu!

Političko nasljeđe porodice Izetbegović odlazi sa scene! SDA bila dosta dobro organizovana stranka u FBiH! Nakon Kongresa SDA pokrenut će se nova nezadovoljstva!

Sukobi u Sarajevu nisu doticali ljude izvan Sarajeva, a sada će se raskol proširiti širom FBiH! Filmom sam htio pokazati u kakvom društvu smo živjeli trideset godina!

Sve je zasnovano na laži! Za nas dvojicu, Senade, kažu da smo izdajnici; ne bojimo se mi te priče!”

Hadžifejzović: “Čime će se veleizdajnik braniti nego druge izdajnicima zvati?!”

Duraković: “Vidjeli smo kako porodica Izetbegović vlada! U kakve su sve afere bili upetljani… Novalić je bio samo realizator! Postoji samo jedna politika, a to je kadrovska!

Trojka u Sarajevu pokazala snagu, Sarajevo živi slobodnije! Teško je osvojiti vlast, ali jednako je teško i sačuvati!

SDP morao u tu vlast da ne bude u opoziciji, NiP želio po svaku cijenu vlast, NS htjela u vlast jer im je trebalo širenje van sarajevskog okvira…!

Trojka dobila vlast na foru općeg nezadovoljstva i uz veliku podršku medija! Trojka na velikom testu! Nadam se da SDP neće ponoviti greške iz Lagumdžijinog doba!

Tehnološka revolucija dovela da su telekom operateri glavni resurs u zemlji! Vidjeli smo kako Srbija to radi!

Telekom operater u funkciji ‘srpskog sveta’! ‘Praznik praznine’ moj je pet igrani film! Budžet za podršku kinematografiju u BiH najmanji!

Treba nam novi zakon o vizuelnom sektoru! Serije koje se sada i snimaju u domaćoj produkciji nisu gledane kao prije!

Živimo u vremenu političkog diktata! Tri nacije, tri politike, trojica vladara…

Neki procesi u Sarajevu pokazali da je promjena moguća! Treba imati hrabrosti, ali i osjećaja za slobodu! Moramo podržati ljude!

Nisu me zvali da učestvujem na SFF-u! Ne mora svaki film biti na SFF-u! Ne nerviram se! Jedna grupa ljudi je interesno vezana i ima monopol na kinematografiji!

Nijedan monopol nije dobar!

Film ‘Praznik praznine’ se od 5. oktobra emituje u kinima širom BiH!

Pravio sam film o današnjem Sarajevu! Film se bavi umjetnicima, novinarima, političarima… našom svakodnevnicom! Ovo je film na koji sam najviše ponosan!”.

Pogledajte video.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.