Dušan Janjić izravno: “Bakir i Čović za penzije! Dodik se ljulja itekako, pa što mislite zašto je onako nervozan”

Beogradski analitičar Dušan Janjić gostovao je u emisiji TV Face.

Naveo je da je Putin sve više van kontrole…

Istakao je da je Stoltenberg diplomata i da je daleko on od vojske.

“Putin računa na neiskustvo NATO-a! Ovakav NATO neće dugo opstati! Putin tek ulazi u fazu u kojoj je bila JNA! Sada se u Ukrajini dešava ono što je Sarajevo prošlo! To je ista strategija! Može se ljuljati na sjeveru Kosova, sjeveru Crne Gore i u Sandžaku!.

Ne može se odmah uletjeti u Sarajevo! Dodik se ljulja itekako! Bakir, Dodik i Čović su za penziju! Dodik je sada nebitan, zato je ovako nervozan! Putin više računa na Jeremića i Đorđevića nego na Vučića! Vučić je vremenski ograničen!

Evropa mora shvatiti da je njihova bezbjednost njihova bezbjednost! Sistem odbrane neba ovih zemalja ne funkcioniše! Sigurno je letjelica bila praćena, ali je procijenjeno da se ne diže raketni štit! Srušena letjelica je opomena birokratiji NATO-a!

Birokratija NATO-a je toliko velika da je pitanje može li zaštititi građane! Stoltenberg diplomata, daleko je on od vojske! NATO se vadi na politiku, nevjerujući da će biti rata! Sada imaju rat! Lijepo je sve što pričaju Lajčak, Schmidt i ostale birokrate, ali dođe Peach i tačno zna o čemu govori! Peach je poslao dvije važne poruke: da Evropljani moraju odlučiti šta će s Balkanom!

Njegov prijedlog je da Balkan prime u EU! Takvim potezom bi se olakšao posao NATO-u, SAD-u, EU… Ovo što EU sada ocjenjuje zakone nije važno!

Glavnu ulogu će igrati Berlin, Washington i London. Njihov zadatak je da od Zapadnog Balkana naprave jedan dio EU koji će biti stabilan i relativno miran. NATO nije promijenio pamet u odnosu na hladni rat! Evropa nije bila spremna na ovaj rat!

Evropa mora da usaglasi svoje energentske politike! Putin namjerno uvlačio Evropu da uzima ruski gas! Smatra da je došlo vrijeme da naplati sve slabosti svijeta oko sebe! Putin je tragični junak! Njega su bogovi (tajkuni, moćnici, bogate države) doveli na vlast!

Na početku je bio čovjek bez harizme koji je pravio mnoge greške! Neko je procjenio da je on idealan i sklonili su ga! Iscenirana je vojna invazija na Kavkaz! Stvarala se predstava o njemu kao sposobnom čovjeku koji je uklonio Čečene! To je razvijen i ozbiljan projekat!

Putin nije shvatio da njega više ne žele! Ni Rusija nema neograničene kapacitete gasa i nafte! On je uspio da razvije vojnu industriju i industriju minerala! Putin produžava vlast mimo “bogova”! Ruske kolone koje idu ka Ukrajini su sve kraće! Poginuli su mu glavni generali! Putin se koprca!

Putin nema ekonomski kapacitet i interes da preuzme administraciju okupiranih zona! Ukrajina se spremila za ovaj rat! Može da vodi uspješne borbe! Ako bi se što prije prešlo na ratovanje dronovima rat bi trajao kraće i manje bi koštao! Dobro je što se Turska uključuje u pregovore!

Erdoganu vjeruju bez obzira što on mijenja strane! Oko 30 hiljada ukrajinskih izbjeglica treba doći u BiH, a oko 50 hiljada u Hrvatsku! Evropa će na ovome obnoviti svoju demografsku sliku, profitirat će!

Macron vodi svoju politiku! On spada u političare poput Merkel! Oni su itekako doprinijeli trenutnom stanju! Orban je shvatio da gubi izbore i ponio se ozbiljno politički! Promijenio je politiku i osudio napad na Ukrajinu, osudio je Ruse!

Pitanje je da li će Rusija iskoristiti svoje kapacitete na Zapadnom Balkanu! Kada dođe druga faza svako ko je dobijao pare od Putina morat će na ulice!

Putinu je dovoljno da jedna zemlja poput Crne Gore bude destabilizovana! Bakir kaže da je Dodik za penziju! Bakir, Dodik i Čović su za penziju! Ljuljanje je dobro!

Sada je doba vrenja zamrznutih konflikta! Putin sada može podgrijati te zamrznute konflikte kako bi podigao svoje pregovaračke pozicije! Rusija je direktno rekla da joj Balkan nije interesna sfera! Lajčak više ne zna koga predstavlja! U Evropi nema nikoga ko podržava Putina!

Dodik se nadao da će na marginama Antalije dobiti nove instrukcije! Dodikova RS je postala loš primjer kada je proglašena nezavisnost Donjecka i Luganska!

Pravo na samoopredjeljenje je korišteno za razbijanje Jugoslavije! Slogan “Kosovo republika” je skovan u ruskoj ambasadi u Beogradu! Vučić ne zna šta će sa sobom!

Rusija se infiltrila u Srbiji! Proruske demonstracije nije napravio Vučić, već Đilasov savjetnik! Priča da neće podržati sankcije Rusiji pretvorit će se u sankcije Rusiji! Vučić će imati ozbiljne argumente za to! Ko će ga podržati kada on bude protiv rata?! Zapadni Balkan pripada NATO-u!”, kazao je Janjić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.