Dvanaest mladih Bosanaca pokreće vlastiti posao, signal nadređenim: Ovo su njihove poslovne ideje

Posljednje Vijesti

Obrada proizvoda od lima, izrada tračnih i kružnih pila, izrada pločastog namještaja, rafting, biking i safari, građevinski obrt, uzgoj mliječnih krava i proizvodnja mlijeka, servis za održavanje vozila, agencija za prijevoz i selidbe, agencija za organizaciju svadbi i sahrana te uzgoj čeških romanovskih ovaca, poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizirane u narednom razdoblju.

Za najbolje poslovne ideje mladih u 2021. Općina Jajce izdvojila je 80.000 KM bespovratnih sredstava.

Ugovore s korisnicima sredstava potpisao je načelnik Općine Jajce Edin Hozan, koji je mladima poželio mnogo sreće i uspjeha u radu.

– Ovim projektom, koji realiziramo već šestu godinu, želja nam je dati vam podršku. Također, Općina je tu da vam, kroz druge vidove podrške, koristeći vaše usluge ili otkupom vaših proizvoda, pomogne da se vaš posao širi.

Vaša velika zainteresiranost govori da je ovaj program interesantan, što je i nama signal da u narednim godinama planiramo povećanje granta ovih sredstava, istakao je uz ostalo načelnik Hozan potpisujući ugovore sa mladima, prenosi oslobođenje.

U šest godina Općina Jajce izdvojila je gotovo 500.000 maraka i podržala 67 ideja za pokretanje poslova mladih Jajčana i jedna je od rijetkih u BiH koja na ovaj način podstiče mlade da se odvaže i počnu vlastiti posao.

Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje poslova, a realizacija projekta podrazumijeva period od dvanaest mjeseci, priopćeno je iz kabineta općinskog načelnika.

Leave your vote