Džanan Musa jako direktno i bez imalo pardona nakon kiksa protiv Njemačke: “”Potući” ćemo se sutra sa Slovencima, kako je nama tako je i svima ostalim”

Džanan Musa je nakon poraza od Njemačke (92:82) izjavio da se nada da naš tim može naučiti iz grešaka i izboriti prolaz dalje.

Iako je postigao 30 poena, Musa nije želi isticati svoj učinak. Ipak, smatra da smo pokazali da se možemo sa svima nositi.

“Mislim da statistika pojednica nije bitna. Mi smo danas izgubili od kvalitetne ekipe, iako smo imali šanse da dobijemo.

Nadamo se da ćemo naučiti iz ovih grešaka. Već sutra nas čeka nova teška utakmica, moramo se odmoriti i energetski biti na potrebnom niovu”, kazao je Musa u izjavi za Sport klub nakon utakmice, te se osvrnuo na gust i težak raspored.

“Kako je nama tako je i svim ostalim. Moramo paziti na tijelo i um, a imamo još tri jako teške utakmice u kojima ćemo pokušati izboriti prolaz.

Žao mi je zbog naših navijača što nismo pobijedili, ali borili smo se i dali smo sve od sebe. Pokazali smo da se sa svima možemo nositi. Dat ćemo sve od sebe i potući ćemo se sutra sa Slovencima u košarkaškom smislu.”

Miralem Halilović, kapiten reprezentacije rekao je da mu je žao zbog loše odigrane treće četvrtine, ali da je ekipa pokazala karakter.

“Oni su izašli na poluvremenu i napravili odmak, stigli našu prednost i uspjeli se odvojiti. Nismo dobro reagovali i davali su nam lagane koševe.

Ostali smo u utakmici i pokazali karater pred domaćinom. Uspjeli smo pokazati da možemo odlično odigrati.”

“Sutra je Slovenija i pokušaćemo se odmoriti i pobijediti u svakoj utakmici”, kazao je Halilović.

“Ne možete svaki dan da očekujete da svaki igrač igra dobro. Izgubili smo agresivnost u trećoj četvrtini i odigrali zaista loše.

Moramo priznati da momci imaju izuzetnu želju i skoro smo pobijedili Njemačku pred 20 hiljada navijača”, kazao je selektor Adis Bećiragić.

Rekao je da je sada potreban odmor i pripreme za novu utakmicu sutra protiv Slovenije.

BiH sada ima jednu pobjedu i poraz na otvaranju Eurobasketa, dok Nijemci imaju oba trijumfa.

U narednom kolu BiH već sutra u 17:45 sati igra protiv Slovenije, dok će Njemačka malo ranije na parket u duelu kojeg imaju protiv Litvanije.

Podsjetimo, četiri najbolje ekipe iz grupe nastavljaju takmičenje u nokaut fazi.

Pogledajte šta je poručio Musa za Sport Klub.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.