Džanan Musa potpuno otvoreno progovorio gostujući kod Hadžifejzovića: “Edin Džeko što više djece ima – bolje igra! On je primjer koji trebamo slijediti!”

Jedan od najboljih bh. košarkaša i član Real Madrida, mladi Džanan Musa gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji. “Prije svake utakmice zamišljam kako dajem koševe! Vizualiziram pobjedu i pobijedim!”, priznao je…

“Ono što je Mirza Delibašić bio u Španiji je da se naježiš!”

Rekli su mi: “Imali smo mi ovdje jednog iz BiH; on je bio neviđena legenda. Ako budeš pola kao on, bit ćeš odličan.” Senad: “Hoćeš li se ženiti?” Musa: “Trebalo bi! Razmišljam o tome (…).”

“(…) a kad bude – saznat ćete prvi. Džeko što više djece ima – bolje igra! On je primjer koji trebamo slijediti!”

Musa: “13 mi je sretan broj! U Realu nije bio slobodan broj 13, ali čim bude, preći ću na njega! Mnogi su sumnjali u mene i moje kvalitete nakon nekoliko neuspješnih sezona!

Htio sam svima pokazati da sam zasluženo tu gdje jesam! Kroz karijeru sam naučio da nikada ne treba letjeti previsoko nakon pobjede i pasti prenisko nakon poraza! Porodica mi je najbitnija i ona me drži da budem konstantan! Utakmica se dobija prije utakmice, na treningu!

Svaku utakmicu koju igram zamišljam prije! Zamišljam kako dajem koševe! Vizualiziram stvari za koje se nadam da će se desiti!

Sve je u pripremi utakmice, ali i života! Moraš pobijediti sam sebe da bi pobijedio nekog drugog! Kada uđem na teren ne mislim da je iko bolji od mene – to me drži! Reprezentaciji BiH je potrebna organizacija i podrška!

Trebamo pokazati zube svima, jer zašto ne bismo mogli! Trebamo biti ponosni na sebe i BiH! U Realu me paze! Čast je biti u ovom klubu! Nadam se da ostajem tu što više godina! Ako se desi neka ponuda – otvoren sam za priču, ali u dogovoru s klubom!”

Senad: “Hoćeš li se ženiti?”

Musa: “Trebalo bi! Razmišljam o tome, a kad bude – saznat ćete prvi. Džeko što više djece ima – bolje igra! On je primjer koji trebamo slijediti!”

Pogledajte cijelo gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.