Džanan Musa s Real Madridom večeras brani titulu prvaka Evrope, evo gdje gledati veliko finale Eurolige

Košarkaši Real Madrida i naš Džanan Musa i Panathinaikosa večeras igraju finale Eurolige nakon kojeg ćemo znati ko će biti prvak Evrope za sezonu 2023/24. Real je u finale ušao nakon sigurne pobjede protiv Olympiakosa u polufinalu Final Foura i to uz sjajnu igru reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Naš košarkaš je bio najefikasniji igrač Reala s 20 postignutih poena, a tome je dodao i tri skoka te dvije asistencije.

Da je Real ušao u dobru formu potvrđuje i izboreno polufinale španskog prvenstva u kojem su bez problema izbacili Gran Canariju te su večeras favoriti u odbrani titule prvaka Evrope. Od ranije je poznato da im nedostaje samo Deck zbog povrede.

Panathinaikos je finale izborio nakon što je razbio Fenerbahče u polufinale, a ranije su, baš kao i Real, na siguran način izborili polufinale domaćeg prvenstva.

Ove sezone su se dva puta sastali u Euroligi i zanimljivo da su oba puta ekipe slavili kao gosti. Panathinaikos u Madridu, odnosno Real u Atini. Inače, u njihovim međusobnim duelima se često mijenja pobjednika pa nam to nagovještava neizvjestan ishod i večeras.

Turski košarkaški stručnjak Ergin Ataman je na press konferenciji pred finale Eurolige između njegovog Panathinaikosa i Real Madrida govorio o Džananu Musi.

Upravo je Ataman doveo bosanskohercegovačkog reprezentativca u Tursku nakon odlaska iz NBA lige, no Musa se nije baš najbolje snašao te je otišao u Breogan – javlja Klix.ba.

Nakon fenomenalne sezone u Breoganu, uslijedio je transfer u slavni Real Madrid, a Ataman je priznao da je pogriješio što mu nije dao priliku za igru.

“Prve godine nakon dolaska iz NBA lige je bio u Anadolu Efesu, nažalost nisam mu dao dovoljno prostora za igru i pogriješio sam. Loše za mene i za bivši klub je što je otišao u Španiju i sada je jedan od najboljih igrača Real Madrida”, rekao je Ataman te dodao:

“Nadam se da mi se sutra neće osvetiti što mu nisam posvetio toliko vremena u redovima Anadolu Efesa”, dodao je turski stručnjak na što mu je Musa odgovorio.

“Vidjet ćemo još sutra”, odgovorio je naš košarkaš kroz šalu.

Sam Musa je pohvalno govorio o turskom košarkaškom stručnjaku koji je prethodnog ljeta stigao u Panathinaikos i odmah ga odveo do finala Eurolige.

“Bilo mi je teško doći iz NBA lige i igrati za Anadolu Efes i jednog takvog trenera poput Ergina Atamana, bilo je izazovno, ali sam naučio mnogo. On je trener koji insistira na samopouzdanju igrača. Možda je Panathinaikos nova ekipa, ali igraju zaista odlično”, rekao je Musa i zatim dodao:

“Došao sam u sred sezone i nisam mogao očekivati da igram toliko. Znate kakav je Ergin i kakav sam ja, razmijenili smo nekoliko riječi na treningu i van dvorane, ali se izuzetno poštujemo. Osvojili smo titulu te godine, to morate poštovati. Uradio je nevjerovatan posao. Naučio sam mnogo od Larkina i Micića koji su mi pomogli da dođem do ovoga gdje sam sada”.

Finale između Reala i Panathinaikosa igra se večeras u Berlinu od 20:00 sati uz direktan prijenos na kanalima Sport kluba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.