Džanan Musa zvanično zadužio superautomobil u Realu s personalizovanim tablicama, pogledajte snimak

Bh. reprezentativac Džanan Musa zvanično je u Real Madridu zadužio novi BMW iX xDrive40, na čijim tablicama će pisati “Musa”, uz potpis našeg košarkaša.

U pitanju je električno vozilo čiji pogon stvara preko 500 KS. Automobil za samo 10 minuta punjenja dobija novih 120 kilometara dosega.

Ubrzava do 100 kilometara na sat za manje od pet sekundi, a vrijedi oko 150.000 eura – javlja Klix.

Musa je model BMW iX dobio zbog ranije potpisanog partnerstva između Real Madrida i kompanije BMW Spain, kojim je predviđeno da nogometni i košarkaški timovi u okviru sportskog društva Real Madrid voze BMW-ove sponzorske automobile.

Svi nogometaši i nogometašice te košarkaši i košarkašice Real Madrida, zajedno sa stručnim štabovima, dobili su 100 posto električna vozila BMW-a, a mogli su birati između modela iX, i4, iX3, i7 ili iX1.

Musa je ove sezone u dresu Reala u španskoj ligi odigrao sedam utakmica, te prosječno bilježi 16, 6 poena, 2, 9, asistencija i 2,1 skokova.

Inače, bh. košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa bili su oduševljeni nakon pobjede naše selekcije protiv Mađarske u meču 3. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 83:78, a obojica su svoje zadovoljstvo iskazali na društvenim mrežama.

Nurkić je uz stihove pjesme “Pionirska”, koju izvode Dubioza kolektiv i Helem nejse, na svom Facebook profilu proslavio pobjedu i čestitao saigračima iz nacionalnog tima.

“Da, igrač daje go, ali pobjeđuje tim. Više nego zasluženo! Kapa dole”, napisao je Nurkić.

Musa je, s druge strane, na svom Instagram profilu objavio poruku i napisao kako je nakon te utakmice “bez teksta” i da je ovakva igra ono što BiH treba.

“Ovo je ono što Bosna i Hercegovina treba. Kakav ponos, kakva borba i kakav kvalitet! Bez teksta sam, bravo momci, kapa do poda”, poručio je Musa.

Naši momci još uvijek imaju šanse za odlazak na SP.

Pogledajte i snimak koji je objavio Real na Twitteru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.