Džeko svoju majku Belmu obradovao za rođendan, njegova sestra poručila: “Jednostavno, mama, rodila si šampiona! I zato, pehar za rođendan”

Belma Džeko, majka Edina Džeke, slavi rođendan. Njen sin sigurno ju je obradovao najljepšim poklonom.

Edin Džeko sinoć je stigao do 10. trofeja u karijeri. Njegov Inter je s 2:1 bio bolji od Fiorentine u finalu Coppa Italije na Olimpicu.

Bh. napadač igrao je do 58. minute kada ga je zamijeni Romelu Lukaku, a s tribina stadiona u Rimu imao je veliku podršku svoje porodice.

Osim supruge Amre i njegove djece, tu su mu bili roditelji Midhat i Belma, kao i sestra Merima, njen sin i drugi.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje u taboru Intea, a na teren su se spustili i Džekini najmiliji kako bi zajedno s njim proslavili novi veliki uspjeh.

Jutros je na Instagramu Merima, Edinova sestra, objavila nekoliko fotografija od sinoć, te otkrila da majka Belma slavi rođendan – prenosi Sportsport.ba.

Edin joj je sigurno dao najbolji poklon u vidu pehara, što je Merima i napisala u opisu objavljenih fotografija.

“Jednostavno, mama, rodila si šampiona! I zato, pehar za rođendan”, napisala je i zahvalila se svom bratu: “Hvala za još jedan poseban dan, brother!”

Šansu za novi pehar Edin Džeko će imati 10. juna kada će u Istanbulu igrati finale Lige prvaka protiv svog bivšeg kluba, Manchester Cityja.

Podsjetimo, sinoćnji trofej bio mu je četvrti u Interu nakon što je dva puta osvojio Superkup Italije i Kup ove zemlje, te je naredne sezone cilj i Scudetto, ali prije toga – Liga prvaka.

Edin Džeko je sinoć stigao do desetog trofeja u karijeri, ali osvajanje trofeja Kupa Italije je zasjenila njegova svađa s trenerom Simoneom Inzaghijem nakon izmjene u 58. minuti susreta protiv Fiorentine.

Džeko se naljutio na svog trenera što ga je zamijenio u 58. minuti i na teren poslao Romelua Lukakua.

Ljutiti Džeko je na putu prema klupi šutnuo flašicu s vodom, što je Inzaghi vidio i nije mu se nimalo dopalo.

Uslijedila je kratka, ali burna svađa, a italijanski mediji najavljuju da bi Džeko zbog svog ponašanja mogao za kaznu s klupe gledati finale Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Inzaghi nakon utakmice nije želio komentarisati sukob s Džekom niti eventualnu kaznu klupiranjem protiv Cityja, te je diplomatski odgovorio kako “niko od napadača nije odigrao 20 utakmica u dva mjeseca”, te sa su mu “svi važni”.

Podsjetimo, Inter će 10. juna u finalu Lige prvaka igrati protiv Manchester Cityja. Džeko je do finala igrao veoma bitnu ulogu u utakmicama Lige prvaka, a vidjet ćemo i da li će početi u startnoj postavi i najveću utakmicu u karijeri.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.