Džeko ubjedljivo najbolji strijelac od igrača iz bivše Jugoslavije, samo jedan ga može ugroziti

Bh. napadač Edin Džeko ubjedljivo je najbolji strijelac od igrača iz bivše Jugoslavije u statistici koja ubraja pogotka za klub i reprezentaciju.

Džeko dominantan

Naš napadač je u dosadašnjoj karijeri postigao 394 (380 po podacima Transfermarkta i još 14 koje je postigao za Željezničar i Usti) pogodaka za klubove u kojima je igrao i nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a drugoplasiranom Mariju Mandžukiću, koji je završio karijeru, bježi čak 144 pogotka.

Od aktivnih igrača, na trećem mjestu je napadač Srbije Aleksandar Mitrović koji je ukupno za klubove u kojima je igrao i reprezentaciju Srbije postigao 241 pogodak.

Treba reći da bi upravo on mogao stići našeg Džeku jer je pred njim sigurno još šest-sedam sezona na vrhunskom nivou – ocjenjuje Klix.

U prvih pet još je napadač Sjeverne Makedonije Goran Pandev koji ukupno ima 178 pogodaka, a trenutno je član italijanske Parme.

Na petom mjestu je sada već penzionisani napadač Crne Gore Crne Gore Mirko Vučinić koji je ukupno u karijeri postigao 172 pogotka.

U ovoj sezoni naš Džeko je odigrao ukupno 20 utakmica, a postigao je sedam pogodaka, četiri u Seriji A i tri u Ligi prvaka, a pored toga upisao je četiri asistencije.

Pogledajte cijelu listu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.