Dženanova sestra Arijana Memić iznijela šokantne detalje kod Hadžifejzovića: “Javili su nam noć prije da će biti oslobađajuća presuda!”

Sestra Dženana Memića, Arijana Memić večeras bila je u studiju Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji i to nakon oslobađajuće prvostepene presude u predmetu Zijad Mutap i drugi.

S njom su u studiju bili i njen otac Muriz, ali i Amina Hodžić Smajlović, majka djevojčice Nadin.

Dio Arijanine poruke prenosimo u nastavku.

“Bilo je jako teško slušati presudu. Išlo se na to da se ponizimo, a to nismo mogli da dozvolimo! Perićevo licemjerno obraćanje nama nismo dozvolili.

Sa takvima se postupa tako što im kažete šta imate i okrenete im leđa. U tom trenutku sam pomislila da je kraj i da nema dalje, što nisam za ovih sedam godina. Moramo nastaviti dalje, ali još jače.

Bili smo sa Aminom kada je primila vijest da se neće pokretati istraga. Rekla sam joj da ne smije odustati, da nije sama i da ćemo se zajedno boriti.

I onda mi u četvrtak dobijemo od Perića poruku da budemo uporni, da ne odustajemo. To je katastrofa kakvu su poruku poslali!

Kako to da je jedan sudija na svim kompleksnim slučajevima?! Šta da očekujemo od presude u predmetu “Respiratori”?! Bit će oslobađajuća presuda!

Šta da očekujemo od Sky aplikacije?! Od toga neće biti ništa! Perića smo poštovali! Ifet nas je upozoravao da ne ide na dobro.

Svi su znali da će biti oslobađajuća presuda! Obezbijedili su live prijenos, što se nikada nije desilo! Uoči presude, jedan portal je objavio tekst sličan navodima koje je Perić pročitao.

Javili su nam noć prije da će biti oslobađajuća presuda. Podnijeli bismo oslobađajuću presudu, ali boli licemjerno objašnjenje!

Tužilaštvo je podiglo optužnicu na osnovu dokaza! Optužnica se ne može potvrditi bez dokaza! Nije bilo mogućnosti da se oni oslobode po svim tačkama optužnice.

Ovo je politička presuda! Rođena sam kada je ova država nastajala! Korupcija je ušla u sve pore ovog društva; to je jedna hobotnica! Oni štite jedni druge! Presuda je poruka tužiocima da ne diraju Dalidu Burzić i ostale! – kazala je Arijana.

Pogldajte i snimak cijelog gostovanja,

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.