Edin Džeko i Rade Krunić slavili u “okršaju bh. igrača”, Fenerbahce u velikoj utrci sa Galatasarayom!

Fenerbahce je upisao vrijednu pobjedu u svojevrsnom bosanskom derbiju u prvenstvu Turske. Na stadionu Sukru Saracoglu sa 2:1 savladan je Ankaragucu sa 2:1. Utakmica za favorizovani Fenerbahce nije počela baš najbolje pošto je Dominik Livaković skrivio penal i gosti su stigli do vodstva. Inače, Džeko se našao na meti optužnica navijača Galatasaraya nakon što je u jednom duelu laktom udario igrača Ankaragucua.

Otišao je Hrvat u prazno, faulirao protivničkog igrača, a sa bijele tačke siguran je bio Cigerci koji je golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Ipak, domaćinu nije trebalo dugo da preokrete pošto je Cengiz Under u razmaku od desetak minuta postigao dva gola za preokret.

U 20. minuti Underov jedan oštar centaršut je završio u mreži gostiju, da bi isti fudbaler u 32. minuti donio preokret domaćinu.

I u nastavku utakmice Fenerbahče je imao blagu inicijativu, dok nemoćni gosti gotovo da i nisu imali ozbiljnijih prilika da dođu do izjednačenja pa je ostalo konačnih 2:1 za Fenerbahče.

Edin Džeko je i četvrti meč u nizu završio bez gola. Imao je popularni Dijamant niz prilika da zabije gol, ali nije uspio. Zamijenjen je u 71. minuti – javlja Sportsport.ba.

“Krivac” za to je i bh. štoper Nihad Mujakić koji je odigrao sasvim korektan meč i može se reći da je zaslužio prolaznu ocjenu za svoj nastup.

Inače, Džeko se našao na meti optužnica navijača Galatasaraya nakon što je u jednom duelu laktom udario igrača Ankaragucua.

Navijači Galate smataraju da je Džeko za svoj start morao zaslužiti najmanje žuti karton, ali glavni arbitar meča Aydin mu nije dao javnu opomenu.

Suđenje u Turskoj je pod lupom, vodi se mrtva trka za titulu prvaka pa nije iznenađenje zašto se traži i “dlaka u jajetu” pogotovo od strane navijača Fenerbahcea, odnosno Galatasaraya.

Za Fenerbahce je cijeli meč odigrao Rade Krunić, dok je za goste u drugom poluvremenu priliku dobio Riad Bajić.

Bio je ovo i okršaj čak četvorice bh. fudbalera. Edin Džeko je kao kapiten predvodio Fenerbahče do 71. minute utakmice, dok je Rade Krunić odigrao cijeli meč za pobjednički tim. S druge strane, Nihad Mujakić je počeo od prve minute za Ankaraguču, a Riad Bajić je u igru ušao u 73. minuti.

Sa pobjedom na Ankaragucuom Fener se izdvojio na prvom mjestu na tabeli, s tim da će Galatasaray svoj meč protiv Gaziantepa igrati u ponedjeljak.

Fenerbahče je prvi na tabeli turskog prvenstva s tri boda više u odnosu na drugoplasirani Galatasaray koji ima utakmicu manje, dok je Ankaraguču na 11. poziciji. U narednom kolu Fenerbahče gostuje Antalyasporu, dok će Ankaraguču dočekati Sivasspor.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče – Ankaraguču 2:1 (Under 20’, 32’ – Cigerci 13’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.