Edin Džeko i Savo Milošević slušaju pognute glave, bez dlake na jeziku je Marko Topić poručio: “Uvijek je ista isprika”

Bivši reprezentativac BiH, Marko Topić, je bez dlake na jeziku komentarisao fijasko bh. nacionalnog tima u duelu sa Portugalom kada je bilo 0:5 za Portugal. Topić je u uvodu komentara rekao da se nada kako utakmica protiv Portugala nije priprema za baraž kao što se ranije pričalo.

“Dali su gol nakon tri, četiri minute i to nas je izbacilo iz takta, ali se ne smije desiti toliki pad za ovakvu ekipu, to je bilo 45 minuta da se što prije zaboravi.”

“Nadam se da ovo nisu pripreme za baraž, o kojim se stalno priča, ako jesu onda tamo nemamo šta tražiti.”

“Ekipe poput Portugala odmah kažnjavaju, hvala Bogu pa su u drugom poluvremenu povukli ručnu. Nije mi jasno da Šehić nije ostao na klupi, ako je već bio povrijeđen.”

Poslije toga su u studio stigli selektor Savo Milošević te kapiten Edin Džeko, a Topić i je i tada bio poprilično britak na jeziku.

“Uvijek je ista isprika da igrači nisu spremni da odigraju dva puta po 90 minuta, onda ih morate mijenjati, promijeniti tri, četiri igrača, znamo da je teško jer se došli ovdje isto kao i vaši prethodnici.”

“Moje mišljenje da nismo igrali bolje drugo poluvrjieme, već da je Portugal povukao ručunu i da nije želio napadati.

Bilo je teško za gledati, nadam se da ćete napraviti analizu.

Mislim da Lihtenštajn, ali ni Portugal nisu mjerilo.”

Selektor Milošević se na Topićev komentar “branio” tako što je malo vremena na klupi, te da će u narednom periodu napraviti analizu duela protiv Lihtenštajna i Portugala.

“Vidim da su svi igrači razočarani, mislim da je Amar Dedić i plakao, nije svejedno, bila je euforija prije tri dana, nadam se da će se svi momci oporaviti i da ćemo dvije utakmice protiv Luksemburga i Slovačke obaviti kako treba”, dodao je Topić.

“Jedino što je pozitivno što je razmak između dvije utakmice baraža pet, a ne tri dana kao u kvalifikacijama”, pomalo sarkastično s osmijehom na licu je poručio legendarni napadač – prenosi sportsport.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.