Edin Džeko je heroj Fenerbahcea: Dijamant zabio dva gola u samo dva minuta!

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ovjerio je pobjedu Fenerbahčea protiv Spartak Trnave, iako je meč još u toku. Džeko je u prvenstvu postigao 12 golova i sa Icardijem je prvi strijelac lige, a sjajnu formu nastavio je i u Evropi.

Fener se bori za plasman u nokaut fazu Konferencijske lige i večeras mora da upiše pobjedu, a nema sumnje i da hoće jer vodi sa 4:0 protiv Spartak Trnave.

U prvom dijelu Kadioglu je bio strijelac, da bi u nastavku Tadić povisio na 2:0, a onda šou Dijamanta.

Džeko je u 60. postigao gol za 3:0, a minut kasnije još jednim golom rješava sve dileme oko pobjednika.

Fenerbahče u “live” tabeli seli na prvo mjesto sa 12 bodova, budući da je trenutno neriješeno u duelu Ludogoreca i Nordsjaellanda.

I ako tamo neko ostvari pobjedu, Fener svejedno prolazi, samo je pitanje da li ide direktno u osminu finala kao prvi na tabeli ili u šesnaestinu finala sa drugog mjesta.

Dijamant je prethodne susrete u Evropi odmarao zbog zgusnutog rasporeda i borbe na dva fronta, a sada je zbog važnosti utakmice zauzeo mjesto u vrhu napada turskog sastava.

To je i iskoristio u 60. minuti te pogodio prvi put u grupnoj fazi Konferencijske lige i to protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Dijamant je pogodio nakon tačno sat vremena igre i to nakon što je prvobitno pogodio stativu, a onda je defanzivac Spartaka sa gol linije zaustavio udarac Tadića da bi na odbijenu loptu natrčao Džeko i smjestio je iza leđa protivničkog golmana.

Pogledajte taj pogodak.

Svega minutu kasnije postigao je Džeko novi gol za Fenerbahče i tako potvrdio pobjedu turskog sastava.

Pogledajte snimak i tog gola.

Ovo su Dijamantu bili 15. i 16. gol u svim takmičenjima za Fenerbahče u 21 utakmici, a svom golgeterskom učinku je dodao i sedam asistencija.

Postigao je 12 golova u turskoj Superligi uz četiri asistencije, a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu je dodao dva gola i tri asistencije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.