Edin Džeko je potezom nakon duela s Juventusom oduševio navijače Intera i “zacementirao” kultni status u klubu

Fudbaleri Intera su sinoć u 95. minuti izbjegli poraz od Juventusa u infarktnoj završnici prvog susreta polufinala Kupa Italije.

Juventus je poveo u 83. minuti golom Juana Cuadrada, no u 90+5. minuti Romelu Lukaku, koji je u 69. zamijenio Edina Džeku, je iz penala pogodio za 1:1.

Nakon toga nastao je pravi haos na terenu.

Lukaku je provocirao navijače Juventusa, koji su ga vrijeđali tokom izvođenja penala, pa je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka još dvojici igrača je sudija Davide Massa pokazao crvene kartone.

Strijelac za Juve Cuadrado i rezervni golman Intera Samir Handanović su dobili crvene kartone, a kamera je u svoj toj gužvi potom fokusirala Edina Džeku koji je veoma emotivno pokazivao na grb Intera na grudima.

Mnogi su bili zbunjeni pored TV ekrana jer nisu znali kome se Džeko obraća, ali nakon susreta ubrzo su Twitter preplavili videozapisi sa tribina.

Džeko se obraćao navijačima Intera kojima je jasno stavio do znanja koliko mu dres Intera znači i tim potezom je definitivno zacementirao status legende kod navijača Nerazzurra – prenosi Klix.

Nakon toga je prišao tribinama gdje su bili smješteni Interovi navijači, skinuo dres i digao ga visoko iznad glave, te im ga poklonio.

Uzvratni susret će biti odigran 26. aprila u 20 sati na stadionu “Giuseppe Meazza” u Milanu, a bolja ekipa će u finalu Kupa Italije igrati protiv boljeg iz duela Cremonese – Fiorentina.

Pogledajte šta je napravio Edin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.