Edin Džeko oduševio javnost izjavama nakon što je srušio veliki rekord Cristiana Ronalda, našalio se: “Uskoro ću napuniti 22 godine”

Veliki milanski derbi koji je odigran u saudijskom Rijadu u okviru Superkupa Italije, za Edina Džeku će ostati upisan zlatnim slovima. Inter je savladao Milan meču na stadionu koji je odabran pod specijalnim okolnostima, ali kakva je ovo noć bila za Dijamanta!

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je fantastičan pogodak protiv Milana u Superkupu Italije.

Bila je to akcije Milana s lijeve strane kada je Bastoni iz slobodnog udarca uposlio Džeku.

Naš napadač se fenomenalno oslobodio svog čuvara i onda matirao namoćnog Tatarusanu.

Bio je to pogodak za 2:0 jer je Inter već od 10. minute poveo golom Dimarca koji je iskoristio dobro dodavanje Barelle.

Na kraju Inter slavio sa 3-0. Zadnji gol na meču postigao je Lautaro Martinez.

Kapiten reprezentacije BiH tako je postao najstariji strijelac u istoriji tog takmičenja (večeras se igra 35. izdanje Superkupa Italije), a sa trona je skinuo Portugalca Cristiana Ronalda.

Portugalac je 20. januara 2021. godine u Superkupu pogodio za Juventus u pobjedi protiv Napolija (2:0), a tada je imao 35 godina i 350 dana.

Džeko danas ima 36 godina i 307 dana.

Informaciju o rekordu Džeke je objavio i ugledni Goal na svom Twitter profilu.

Džeko je dobio i nagradu za igrača utakmice italijanskog Superkupa protiv Milana, a nakon utakmice je odgovarao na pitanja novinara.

Oduševio je javnost svojim izjavama.

Istakao je da su njegovi saigrači iz Intera i on odigrali vrhunsku utakmicu, te da su na kraju osigurali trofej kojeg će proslaviti sa navijačima.

“Odigrali smo vrhunsku utakmicu, momci su dali sve od sebe od prve do posljednje minute”, rekao je Džeko kojeg su novinari upitali je li ovo bila djelimična osveta za neke od poraza u gradskom derbiju.

“Ne, apsolutno nije, samo gledam naprijed kao i ostatak tima. Igrali smo za trofej kojeg smo osvojili prethodne sezone tako da znamo koliko nam znači da ga osvojimo.

Pripremili smo se dobro, izašli na teren i pobijedili.”

Potom su se novinari našalili, te upitali ga koliko stvarno Edin Džeko ima godina, a ponos Bosne i Hercegovine je odgovorom nasmijao sve.

“Uskoro ću napuniti 22 godine, kazao je Dijamant kroz smijeh, te odgovorio i na novinarsko pitanje o isteku ugovora na kraju sezone.

“Bolje da ne pričamo o tome sada, trebamo proslaviti ovaj trofej. Navijačima i klubu smo osigurali trofej, a o novom ugovoru ćemo razgovarati kasnije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.