Edin Džeko se oglasio nakon sto je prešao u Fenerbahce: Poslao je vrlo jasne poruke!

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u izjavi nakon potpisivanja ugovora sa Fenerbahčeom otkrio je utiske nakon što je kao slobodan igrač potpisao dvogodišnji ugovor ovim turskim velikanom.

Osam godina Edin Džeko mučio je odbrane širom Italije.

Igrajući za Romu i Inter ostavio je veoma dubok trag na Čizmi, ali je nakon osmogodišnjeg perioda odlučio da je vrijeme za promjene pa je tako od jučer Istanbul njegov novi dom.

S Fenerbahčeom je potpisao dvogodišnji ugovor i tu će predvoditi ekipu slavnog kluba koja već 10 godina čeka titulu.

Upravo s našim reprezentativcem plan je da se konačno trofej vrati u prostorije kluba koji je 28 puta bio prvak Turske.

Džeko je u razgovoru za Klix.ba prokomentarisao odluku da se pridruži Fenerbahčeu.

Iako mu je 37 godina, vjeruje da još uvijek može ponuditi mnogo toga u evropskom nogometu te je Fener idealna prilika za takvo nešto.

“Sretan sam zbog dolaska u Fenerbahče. Ovo je veliki klub sa dugom tradicijom i drago mi je što ću imati priliku u ovom klubu raditi ono u čemu sam najbolji.

U Italiji sam proveo mnogo lijepih godina, ali se isto tako radujem novom izazovu.

Turska liga je veoma kvalitetna, sa mnogo talentovanih i dobrih nogometaša, a ja vjerujem da sa Fenerbahčeom možemo uraditi mnogo toga dobrog”, rekao je Džeko nakon transfera u turskog velikana.

U dvije različite i velike države Džeko je već bio prvak.

Dvaput je to uradio u najjačoj ligi svijeta s Manchester Cityjem, a ništa manje nije impresivan ni trofej u Bundesligi s Wolfsburgom, kojem je rijetko ko davao šanse da može nadmašiti renomiranije klubove poput Bayerna te godine u Njemačkoj.

Sada, Džeko želi učiniti isto i s Fenerbahčeom. Predugo ovaj klub čeka na trofej pošto je od posljednje titule prvaka Turske prošlo čak 10 godina.

“Fenerbahče ima šampionske ambicije, kao i ja, što mi daje dodatni motiv.

Znam da ću dati sve od sebe kako bih doprinio ekipi. Sada se želim odmoriti od naporne sezone, ali isto tako jedva čekam nove izazove i nove golove”, dodao je Džeko.

Upravo je odmor ono što predstoji kapitenu Zmajeva.

Sezona za sada već bivšeg napadača Intera bila je iznimno duga pošto je igrao finale Lige prvaka 10. juna u Istanbulu, a onda se pridružio reprezentaciji BiH i odigrao dvije utakmice u kvalifikacijama.

Kada je u pitanju njegova karijera u Fenerbahčeu, ona bi trebala početi utakmicama u pretkolu Konferencijske lige. Fener kreće od drugog pretkola, a rival će biti bolji iz dvomeča La Fiorite i Zimbrua. Utakmica je na rasporedu 23. jula, kada bi Džeko trebao upisati zvanični debi za novi klub.

Međutim, postoji šansa da Dijamant zaigra u dresu Fenera i ranije pošto je ovaj klub dogovorio i tri pripremna duela tokom jula mjeseca, a rivali će biti Zenit, Crvena zvezda i Neftci Baku.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.