Edin Džeko uoči polufinala Lige prvaka između Intera i Milana govorio za UEFA-u: “Mnogo je toga na kocki, igranje u finalu u Istanbulu bi bilo nevjerovatno”

Prvi polufinalni susreti Lige prvaka igraju se ove sedmice, a UEFA je povodom toga objavila posebnu emisiju. Njegov Inter se u polufinalu UEFA Lige prvaka bori protiv Milana.

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije BiH i napadač Intera govorio je za UEFA-u.

“Prema mom mišljenju, fudbal se mnogo promijenio. Svi u ekipi se moraju znati prilagoditi i ja volim igrače koji znaju igrati različito – kazao je Džeko u uvodu, a potom kazao:

“Kada sam bio dijete, igrao sam za klub iz mog grada Željezničar. Ostajao sam poslije treninga vježbati lijevu nogu jer nisam bio jak na toj nozi i želio sam napredovati. Jedan od trenera me stalno zvao Shevchenko.

Govorili su mi da ih podsjećam na njega – plav si kao on i imaš neke poteze. Polako, počeo sam ga kopirati. Sjećam se njegovog hat-tricka koji je postigao na Camp Nou.

Od tog momenta je postao moj omiljeni igrač – kaže Džeko o legendarnom Shevchenku koji je spomenuti hat-trick postigao u dresu Dinamo Kieva protiv Barcelone.

Džeko je istakao da žali što sa Interom do sada nije osvojio scudetto.

“Ovo mi je druga godina u Interu i već smo osvojili tri trofeja. Ponovo smo u finalu Kupa Italije, osvojili smo ga prošle godine. Jedino žalimo što prošle godine nismo osvojili ligu, a ove godine znamo da nećemo moći.

S druge strane, mi smo u polufinalu Lige prvaka, Intera nije bilo dugo. Ove dvije sezone su definitivno bile pozitivne i zaista sam jako sretan što sam ovdje.

Inter treba da igra kao što je Inter igrao, posebno u Ligi prvaka. Došli smo do polufinala pobijedivši dobre timove, timove koji su najbolji u svojim ligama i koji su bili uspješni u prošlosti.

Gledajući našu poziciju u ligi, drugi klubovi su vjerovatno mislili da ćemo prije ispasti. Ostali smo fokusirani na cilj, meč za mečom, došli smo do ove tačke i nemamo namjeru stati ovdje – rekao je Džeko.

Kapiten Zmajeva je potom najavio dvomeč protiv Milana u polufinalu ovog takmičenja.

“Kako se osjećam? Tiho. Osjećam se mirno. Bit će to dvije spektakularne utakmice. Italija i grad Milan posebno treba da budu ponosni što dva kluba iz istog grada igraju u polufinalu Lige prvaka. Milan ima oba kluba na final-fouru. Mnogo je toga na kocki, igranje u finalu u Istanbulu bi bilo nevjerovatno.

Italijanski navijači smatraju da je važnije pobijediti u derbiju od bilo koje druge prvenstvene utakmice, posebno u Rimu, ali i ovdje u Milanu. Ove utakmice su veoma različite jer nema pravog favorita. Nije bitno da li je jedan klub jači ili slabiji. Derbiji su jednokratne utakmice; oba tima daju sve što imaju. To ćemo vidjeti u ova dva meča – dodao je Dijamant.

Meč Milan – Inter na programu je u srijedu od 21 sat.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.