Edin Džeko uoči utakmice oduševio navijače Zmajeva izjavom: ‘To što sam ovdje sa 37 godina govori koliku imam želju otići na Evropsko prvenstvo’

Službena pres konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Islandom održana je danas 22. marta. Na pitanja je odgovarao i kapiten reprezentacije Edin Džeko.

“Koliko je bitno da u ove kvalifikacije krenemo sa pobjedom?”

Džeko je naveo: “Možda manje dobrom igrom a više rezultatom. Mislim da, imamo 10 utakmica, sigurno će neko reći da ima da se igra, svaki bod i svaka utakmica je jako bitna.

Sigurno je da je početi kvalifikacije pobjedom nešto što mi želimo, ali prije svega moramo to na terenu da pokažemo, da damo svoj maksimum, jer samom pobjedom na otvaranju kvalifikacija ti daje neko samopouzdanje, neku euforiju da i u narednim utakmicama uđeš što jače, što stabilinije i bez nekog večeg pritiska”.

“S obzirom kad pobijediš nekako situacija je mnogo lakša kod igrača i manje je napetosti, manje je tog nekog, što se kaže kod nas, ‘moranja’. Tako da, mi smo spremni, vidjet ćemo sutra”, objasnio je Dijamant – prenosi Radio Sarajevo.

“Ponovo ‘lovimo’ to Evropsko prvenstvo, koliku želju imaš da se konačno plasiramo na to veliko takmičenje po prvi put u našoj historiji?”

“To što sam ovdje sa 37 godina govori koliko imam ogromnu želju otići na Evropsko prvenstvo”, odgovara Džeko.

“Igram stalno u svom klubu, svaka tri dana. Dosta tih igrača koji ne igraju u reprezentaciji idu na odmor, meni to nije želja u ovom trenutku.

Sigurno da bi najsretniji bio da ova reprezentacija zajedno sa selektorom napravi taj veliki rezultata, da odemo na to prvo Evropsko prvenstvo koje smo mi sigurno u prošlosti i zaslužili.

Bilo je prije dosta tih raznih faktora, da li smo išli do kraja ili smo bili nesretni u nekim situacijama”

“Sada smo u novim kvalifikacijama, sve je do nasa, imamo ekipe koje su našoj razini, ne možemo reći da smo bolji od njih, ali nećemo reći da su bolje od nas.

Moramo da damo maksimum na terenu, dosta je tu mladih igrača koji je dosta značilo igranje u kvalifikacijama i Ligi nacija, ne možemo više reći mladi ili stari, svi smo zajedno u tome.

Nas nekoliko je tu da pomognemo tim mladim igračima i siguran sam da ćemo od sutra krenuti najbolje kako želimo”, zaključio je kapiten Zmajeva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.