Edin Džeko “uzburkao” javnost u Turskoj: Stvarno je sramota, kunem se da ovo nije prvi put

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko obratio se medijima u miks zoni nakon jučerašnje utakmice u kojoj je njegov Fenerbahče pobijedio Pendikspor rezultatom 4:1. Naime, Džeko je govorio o sudijama koji su po njegovom mišljenju podbacili na utakmici u kojoj je Fenerbahče dugo gubio 1:0, a potom uspio preokrenuti na 4:1.

“Prebrodili smo težak meč. Ne znam koliko se igralo u prvom poluvremenu.

Imate li pojma koliko je dugo lopta bila u igri? Stvarno je sramota.

Kunem se da nije prvi put da se ovo događa i to nas čini nervoznim. Sudije to dopuštaju. Utakmica se igra dvije minute pa onda ide pauza pet minuta.

U takvim slučajevima dobijamo žute kartone. U svakoj utakmici vidimo dva, tri žuta kartona u prvih 15 minuta. Zaista čudna situacija”, rekao je Džeko.

Naš napadač je potom otkrio šta se razgovaralo u svlačionici Fenerbahčea na poluvremenu utakmice.

“Nemojmo gubiti energiju na takve događaje. To smo govorili na poluvremenu.

Ne možemo ih promijeniti i takve stvari se događaju u svakoj utakmici. Takve stvari su dopuštene svakom utakmicom sve više.

Razgovarali smo među sobom da ne smijemo upasti u to. Ova situacija ne daje dobru sliku o turskom nogometu ljudima koji gledaju izvana.

Šteta je što se prvo poluvrijeme igralo samo 23 minute. Svaka utakmica koju imamo je veoma teška. Deset naših igrača je na granici suspenzije i ovo je također čudna situacija. Sudije zaboravljaju žute kartone u drugim utakmicama. Ako ćemo reći da je šansa za prvenstvo 50 posto i sudije moraju postupati pošteno.

Sudije moraju postupati pošteno”, dodao je Džeko.

Izjava našeg kapitena je uzburkala fudbalsku javnost u Turskoj te su je prenijeli svi tamošnji mediji, a postala je i glavna tema diskusija na društvenim mrežama – prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, Fenerbahče je drugi na tabeli turskog prvenstva sa 76 bodova, odnosno dva manje od prvoplasiranog Galatasaraya.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.