Elmedin Konaković se javio iz Washingtona: Šetnja kroz Prijedor u uniformama jeste provokacija, u časne namjere Srbije ne vjerujemo

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine oglasio se iz Washingtona gdje učestvuje na Samitu NATO-a. Naveo je kako su su “iskoristili priliku da prijatelje i partnere informišu o dešavanjima u BiH”, ali je komentarisao i posljednja dešavanja u BiH. “Šetnja kroz Prijedor u uniformama jeste provokacija, u časne namjere Srbije ne vjerujemo”, poručio je Konaković.

“Kadeti su se trebali pokloniti i žrtvama nepresuđenog genocida koji se u tom gradu desio ako su imali časne namjere, ubijenoj djeci, civilima, ženama, starim i iznemoglim. U časne namjere Srbije ne vjerujemo zbog svega što rade.

Tačno je da nije prvi put jer su dolazili i ranije, imamo identične najave iz prethodnih godina kad su na vlasti bili funkcioneri SDFA koji danas lažu i optužuju, posebno ministra Heleza i mene, da smo “dozvolili” da vojska šeta po Prijedoru”, rekao je Konaković.

Naveo je kako je Ministarstvo vanjskih poslova BiH imalo 298 najava u aprilu, 327 u maju, 264 u junu, te do 9. jula 134. Ističe da su ih, u skladu sa propisima, proslijedili na postupanje nadležnim institucijama jer oni “ne mogu provjeravati, dozvoljavati ili zabranjivati ulazak bilo kome”.

“Zna se čija je to odgovornost i nadležnost. Postupamo po protokolu koji se primjenjuje od 2020. godine kad je SDA bila na čelu MVP.

Sve to dobro znaju, ali i dalje bestidno lažu i truju javni prostor, dakle ništa novo.

Radimo mnogo, ulažemo maksimum napora da našu zemlju na međunarodnom planu pozicioniramo onako kako zaslužuje. I dobro nam ide, hvala Bogu.

Sve to pod baražnom vatrom domaćih lažova i lopova koji su izgubili vlast i spremni su na kreaciju najgorih laži koristeći stradanje našog naroda, krijući se često iza vjere i lažnog patriotizma. I nastavićemo, još jače i bolje”, naveo je Konaković.

ČITAJTE I OVO: Stigla poruka iz BiH za Anu Brnabić: “Ne možete uljepšati opasne poruke koje ste danas uputili BiH”, tvrdi Ademović

ČITAJTE I OVO: Zastupnica SDS-a žestoko o Miloradu: “Razdruživanje” je maska, Dodik kada pada gleda koga će da povuče sa sobom

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.