Elmedin Konaković uputio znakovite poruke: “Kad utihne ludilo, mogu se opet zastavom ogrnuti, a i ne moraju, shvatiće koliko su nebitni”

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se danas na Facebooku. Uputio je suptilne poruke Aleksandru Vučiću. U nastavku njegovu objavu u vezi usvojene Rezolucije o genocidu u Srebrenici u UN-u prenosimo u cijelosti.

“Sad kad ludilo utihne, kad matematike i sve druge laži prestanu, dolazi buđenje i spoznaja da će se već ove godine 11. jula u Generalnoj skupštini UN-a obilježiti Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

U Generalnoj skupštini, ali i u velikom broju država članica UN-a.

Kad ludilo utihne stiže spoznaja da se u nekim zemljama već pišu istine koje će u udžbenicima učiti mladi ljudi širom svijeta, budući lideri, političari, novinari, inžinjeri, doktori.

I tako godinama, decenijama, stoljećima ispred nas.

Kad ludilo utihne stiže zvaničan izvještaj sekretara o tome gdje se i na koji način istina o genocidu Srebrenici promiče.

Kad ludilo utihne, a istina glasno je trenutno, shvatiće da se već sad upire prstom u negatore genocida i da će se upirati sve više.

Kad utihne ludilo jedino što ostaje jeste mogućnost da se bukadžije poklone žrtvama genocida zajedno sa cijelim civiliziranim svijetom.

Mogu se opet zastavom ogrnuti, a i ne moraju.

Kad utihne ludilo shvatiće koliko su nebitni.

A brzo će utihnuti ludilo”, napisao je Konaković na Facebooku.

Konaković se inače oglasio nakon današnjih izjava Vučića koje možete čitati u tekstu ispod.

VEZANI TEKST: Vučić tako kaže: “U Srbiji, poslije glasanja o Rezoluciji, sve odjekuje od ponosa, muk kod onih koji su je spremali “

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.