Emir Spahić se sastao s bivšim saigračem iz reprezentacije: Teme su bile škakljive, ali emocije uvijek iste

Trener zeničkog Čelika Dario Damjanović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, družio se proteklih dana s bivšim kapitenom Zmajeva Emirom Spahićem. Tim je povodom Damjanović postavio niz fotografija sa Spahićem na društvene mreže i posvetio je kapitenu emotivnu objavu. Damjanović i Spahić su dijelili svlačionicu u reprezentaciji Bosne i Hercegovine prije dvadeset godina.

“Dugo se vidjeli nismo, slike pred očima se stvaraju, anegdote samo pljušte, a zaboravilo se nije ništa nego se samo potisnulo negdje u pozadinu… Bilo je tu svega.

Tuge, sreće, nesreće!

Otisnuli se na različite strane (kako zbog sebe samih tako i zbog ‘ambijenta’ u kojem živimo). Teme su nam možda malo škakljive, ali emocije su uvijek iste.

Ne razamišljam o posljedicama, a jedan od rijetkih kolega iz svlačionice koji stoji iza onog što kaze! Volim brata”, napisao je Damjanović.

Damjanović i Spahić su dijelili svlačionicu u reprezentaciji Bosne i Hercegovine prije dvadeset godina.

Damjanović je za Zmajeve skupio 17 nastupa, dok je Spahić apsolutna legenda našeg nacionalnog tima sa 94 utakmice i 6 golova, a bio je i član čuvene generacije koja je igrala na Mundijalu u Brazilu.

U oktobru je Damjanović preuzeo klupu Čelika od Armina Duvnjaka, a ranije je kao trener vodio i Simm-Bau, Orašje i Zvijezdu iz Gradačca.

U igračkoj karijeri je igrao za Čelik, Hajduk, Novi Pazar i brojne druge klubove.

Spahić je karijeru završio 2017. godine i od tada ga nema u fudbalu. Damjanović će pokušati Čelik vratiti u elitni rang bh. nogometa naredne sezone.

ČITAJTE I OVO: Evo gdje možete gledati meč BiH-Francuska, igra se u krcatom Mejdanu

Šanse su u aktuelnoj sezoni izgubljene nakon loše polusezone, poslije koje Zeničani zauzimaju 8. poziciju na tabeli Prve lige FBiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.