Emotivni oproštaj novinara od nastradale Elmire Sefo…

Bosanskohercegovačku javnost potresla je vijest o smrti Elmire Sefo (27) koja je preminula usljed posljedica zemljotresa.

Potres je zabilježen sinoć oko 23.08 sati, prema podacima Federalnog hidrometereološkog zavoda iznosio je 5,6 stepeni po Richterovoj skali, epicentar je bio kod Stoca.

Elmira je bila u kući u trenutku zemljotresa kada se na nju srušila stijena i odnijela jedan mladi život.

Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od Stočanke, a jedan od njih je i bh. novinar Nermin Bise.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Još jučer je osmijeh prelijepe Stočanke Elmire Sefo blistao našom čaršijom. I sinoć je u džamiji klanjala teravih namaz, zaputila se svojoj kući u stolačku mahalu Kukavac.

Mirno legavši u svojoj sobi da zaspi snom plemenite i divne djevojke i onda nešto oko ponoći duša naše Elmire vratila se svom Gospodaru. Šta ti je ovodunjalučki put iskušenja i šta je sudbina?

Prije Ramazana nakratko sam zastao u čaršiji sa Dževadom, Elmirinim babom. Naša tema je redovno u razgovorima Velež čiji je Dževad vjerni i vatreni navijač.

“Hoćemo li ostati Bise u ligi, jesi li gledao ono sinoć?”, jutro poslije poraza od Želje na Grbavici pitao me Dževa.

“Jašta ćemo, i opet u Evropu preko Kupa”, odgovorio sam mu.

Više se nismo od tada vidjeli i sad razmišljam šta reći Dževi, kako pronaći riječ utjehe? Ovo su teški trenuci iskušenja i boli za Elmirinog oca, majku, sestre. U samo jednom trenu nestao je ovaj prelijepi osmijeh naše predivne Stočanke.

Elmira će živjeti u srcima svojih najmilijih, ali i svih onih koji su je poznavali. Bijela ptica svojih čistih raširenih krila vratila se svom Gospodaru u džennetsko prostranstvo.

Elmira, tvoj osmijeh neće silaziti sa stolačkih ulica i sokaka. Iz Bregave koja teče ispred avlije kuće tvoga babe Dževe. Rahmet tvojoj čistoj duši”, napisao je Nermin Bise na svom Facebook profilu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.