Prve komšije i dalje su u šoku: “Nismo spavali, prvi sam došao, stijena je bila na njoj, nisam više sposoban da pričam…”

Nakon što je u zemljotresu stradala stočanka Elmira Sefo, njene prve komšije i dalje su u šoku.

Rasim Mulač za N1 kaže tlo i dalje podrhtava i da još sebi ne može doći nakon sinošnjih dešavanja.

“Kako se osjećamo? U strahu nismo spavali nikako. Kad je to krenulo isto kao da ide tri voza koliko je to hučalo i lomilo pred sobom sve” (Pokušali ste spasiti djevojku) ” Jesam, šta ću kad je bila stijena na njoj ali je ona bila gotova. Prvi sam došao, nisam više sposoban da pričam”, rekao je Mulač.

Suze u očima

Čerkez Dženan sa suzama u očima i dalje ne vjeruje šta se svima njima desilo odnosno nakon što je usljed zemljotresa došlo do odranjanja stijena.

“Četiri veće stijene su pale, postoji mogućnost odrona daljih stijena vidi se koje su već pokrenute to treba neko da izađe na teren i vidi kako šta i dalje”. Mi smo bili sinoć u autu zbog djece”, navodi Čerkez.

Komšije porodice Sefo sada očekuju da se ostatak porodice vrati sa hospitalizacije.

Bosnu i Hercegovinu su pogodili višestruki zemljotresi, a najgore je bilo u Stocu, gdje je zabilježen potres jačine 5,6 stepeni po Richteru i gdje je jedna osoba izgubila život, a još dvije su povrijeđene.

Građani Sarajeva, Zenice, Tuzle i Trebinja su usred podrhtavanja tla izašli na ulice. Panika je zavladala, a iz Civilne zaštite su izdavali upute o pravilnim ponašanjima prije, tokom i poslije potresa.

Od jačine potresa sve je podrhtavale gotovo jednu minutu, a građani koji žive na višim spratovima prijavljuju da su im padale stvari.

Zemljotres se osjetio u Sarajevu u dva navrata po nekoliko sekundi.

Crnogorski mediji javljaju da se zemljotres osjetio mnogo jako i u toj zemlji. A to je itekako vidljivo i po snimcima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.