Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković govorio nakon sjednice Kriznog štaba: Riječ je uglavnom o oštećenju fasada

Stjepan Bošković, gradonačelnik Stoca govorio je nakon sjednice Kriznog štaba. Proteklu noć je, kako kaže, prije svega, obilježila velika tragedija za grad Stolac.

– Gubitak mladog života usljed ove nepogode, zemljotresa, odrona, kamena koji je rekao bih cijelu obitelj devastirao na način da je mladi život izgubljen.

Izraze sućuti upućujemo obitelji i izraze potpore, naći ćemo način da im pomognemo i vratimo sve u prvobitno stanje. Naravno da ljudski život ne moženo vratiti ali sigurno možemo olakšati porodici – rekao je Bošković.

Kuća porodice Sefo je trenutno neuvjetna za stanovanje.

– Mi smo na stožeru razmatrali to pitanje i imao sam pozive potpore od mojih kolega gradonačelnika, načelnika, predsjednika Vlade HNK, predsjednika Čovića, pa i Dodika, koji se solidarizirao sa svima nama i nadam se da ćemo iznaći snage da pomognemo svima – rekao je Bošković.

Kazao je da i dalje prikupljaju podatke s terena o posljedicama zemljotresa.

Kada je riječ o Stocu gdje je zabilježeno jače podrhtavanje i gdje je nažalost zabilježena i jedina žrtva potresa, zvaničnici ističu kako je na kućama zabilježena manja materijalna šteta, a riječ je uglavnom o oštećenju fasada.

Osim materijalne štete na objektima, u Stocu je uslijed zemljotresa smrtno stradala jedna osoba dok je nekoliko zadobilo lakše tjelesne povrede.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.