Engleska ima problema uoči meča sa Zmajevima, oglasio se njihov selektor Gareth Southgate

Selektor Engleske Gareth Southgate i prvotimac Kieran Trippier govorili su na zvaničnoj press konferenciji pred sutrašnji prijateljski duel protiv BiH koji se igra u Newcastleu od 20,45 sati. Southgate je potvrdio da protiv BiH neće moći računati na šest igrača.

“Shaw, Maguire i Gordon neće biti na raspolaganju za sutrašnji meč.

Također, Saka i Stones neće konkurisati, a svi ostali su tu. Saka je dobro, ali smo odlučili da ga odmorimo sutra.

Trebao bi biti spreman za petak i utakmicu sa Islandom. Gordon ima dobre šanse da zaigra u petak, a za Shawa i Maguirea ćemo vidjeti”, kaže Southgate.

Za Englesku neće igrati ni Jude Bellingham, veznjak koji je u subotu sa Real Madridom osvojio Ligu Šampiona.

“Bellingham je imao fantastičnu sezonu. Stigao je u najveći klub na svijetu i igrao je navjerovatno tokom cijele sezone. Vidjeli ste ga sa svojom porodicom.

Njegova porodica ima ogromne zasluge za uspjeh“, rekao je selektor Engleske i odgovorio na pitanje šta očekuje u utakmicama protiv BiH i Islanda:

“Postoje objektivni razlozi zbog kojih ne možemo računati na četiri ili pet igrača. Pojedinim igračima je potrebna minutaža, a cijela grupa je nekoliko sedmica bila bez utakmica i naredni mečevi će biti veoma važni zbog fizičke spreme.

Isprobat ćemo i neke igrače na drugim pozicijama, ali i vidjeti kako igrači sa manjom minutažom igraju u sjajnoj atmosferi. Momci su došli na pripreme sa vrhunskim mentalitetom.”

Novinare je zanimalo da li je Southgate donio odluku koje će igrače voditi na EURO u Njemačku.

“Mi smo još u procesu priprema za EURO. Neki igrači će biti u konkurenciji za sutrašnji meč, neki možda neće. Neki će možda putovati u Njemačku, a neki neće. Još uvijek nisam donio definitivnu odluku o tome.”

Trippier, koji nastupa za Newcastle, će sutra biti kapiten protiv Zmajeva – prenosi Reprezentacija.ba.

“To će biti nešto posebno za mene i to na stadionu na kojem igram skoro svake sedmice. Hvala selektoru što mi je dao povjerenje. Imam obavezu da budem lider igrao ili ne. Takav mi je karakter“, rekao je Trippier i osvrnuo se na predstojeće EURO 2024:

“Imamo odličan tim, sjajnog selektora i sjajan stručni štab. Bili smo tako blizu prošli put i sada želimo da napravimo iskorak. Vjerujem da možemo napraviti to.

Najbitnije je naše zajedništvo koje vlada u timu. To je nevjerovatno. Selektor je stvorio kult reprezentacije i svi znamo šta znači igrati za Englesku.”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.